Punajuuripihvit

Energiaa ruuanvalmistukseen ja muuhunkin, on viime päivinä riittänyt. Syy tähän on vauvamme, joka on nukkunut pari yötä ilman yöherätyksiä. Tänään kävimme koko perhe pitkällä kävelyllä Etelä-Helsingissä ja kahvittelimme Carusellissa. Toivottavasti neidistä kasvaa paitsi hyvän ruuan, niin myös kahviloiden ja ravintoloiden ystävä. Carusellissa käynti sujui ainakin mallikkaasti ihmetellessä.

Punajuurista saa vaikka mitä herkkuja aikaiseksi. Ainakin tämän mainion borssikeiton. Tänään tehtiin pihvejä seuraavan ohjeen mukaan.

3 kpl punajuuria
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 prk (400g) kikherneitä
3 munaa
1 dl auringonkukansiemeniä
1½ dl kaurahiutaleita
1 prk smetanaa
2 tl suolaa
2 rkl tuoretta timjamia
1 oksa tuoretta rosmariinia
mustapippuria myllystä

Raasta punajuuret. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet ja paista ne pehmeiksi öljyssä. Sössää kikherneet ja paistetut sipulit sauvasekoittimella tasaiseksi ja yhdistä ne punajuuriraasteen kanssa. Lisää taikinaan munat, siemenet, kaurahiutaleet ja smetana. Sekoita yvin ja mausta silputuilla yrteillä, suolalla ja pippurilla. Lusikoi massaa uunipellille ja taputtele lusikalla taikina pihvinmuotoon. Paista 225 asteessa n. 15 minuuttia.

Kommentit