Uunissa kuivatut tomaatit


Tänään oli sen verran viileä ilma, että pääsimme vihdoin toteuttamaan tavoitteemme tehdä itse puolittain kuivattuja tomaatteja. Olemmehan hehkuttaneet noita ihanuuksia tässäkin blogissa useampaan kertaan mm. mozzarellasalaatin ja slow food pizzan yhteydessä. Yleensä olemme ostaneet herkut Lentävän Lehmän tiskiltä Hakaniemen kauppahallista, mutta nyt tomaattisadon ollessa parhaimmillaan, pääsimme itse kuivatuksen makuun. Tosin nää oli niin hyviä, ettemme saaneet yhtään säilöön oliiviöljyn ja kuivattujen yrttien kaveriksi, mutta seuraavalla kerralla sitten.

Ainekset:
mahdollisimman kypsiä tomaatteja
merisuolaa

Säilömiseen:
oliiviöljyä
kuivattua oreganoa, timjamia, basilikaa...
valkosipulinkynsiä

Leikkaa tomaatit neljän osaan ja pienet tomaatit puoliksi. Asettele leivinpaperille ja rouhi päälle merisuolaa. Kuivaa n. 100 asteisessa uunissa n. 6 tuntia. Kuivatusaika riippuu tomaattien kosteudesta.

Jos haluat säilöä tomaatteja, nostele ne steriloituun lasipurkkiin ja kaada päälle oliiviöljyä, kunnes tomaatit peittyvät. Voit maustaa liemen vielä kuivatuilla yrteillä ja valkosipulin kynsillä. Halutessasi voit keittää valkosipulinkynsiä hiukan, jotta ne pehmentyvät. Tomaatit säilyvät jääkaapissa noin kaksi viikkoa.

Kommentit