Kermainen lohikeitto


Viikonloppuna kutsuimme toisen Kanelibasilikan perhettä syömään ja juomaan syntymäpäiväkahveja. Paikalla oli 4 lasta ja 6 aikuista, joten päädyimme simppeliin, mutta hyvään keittolounaaseen. Me teimme ohjeen kolminkertaisena, mutta neljän hengen tarpeisiin riittää tämä alla oleva määrä. Keittoa syötiin itsetehdyn rieskan kanssa ja tarjolla oli lisäksi kotimaista vuohenmaidosta tehtyä goudaa.

Maanantaina kävimme syömässä Helsingin jäätelötehtaan jäätelöt Karhupuistossa, jossa esiintyi saksofonisti osana Kallio Kukkii-tapahtumaa. Istuskellessamme puistossa huomasimme puussa hyvinkin avoimella paikalla rastaan pesän, jossa 3 nälkäistä linnunpoikasta odotti ruokaa. Tässä siis muutama otos city-lintuperheen elosta saksofonin soiton ja kaupunkihälyn keskellä.

Ja Marjatalle hyvät syntymäpäivät!

3-4 perunaa
1 iso porkkana
pieni pala selleriä
pieni pala lanttua
pieni pala palsternakkaa
1 litra kalalientä
2 dl kuohukermaa
n. 400 g lohta
suolaa
kokonaisia mustapippureita
n. 1 rkl voita
kuivattua lipstikkaa
persiljaa/tilliä

Pese, kuori ja pilko kasvikset paloiksi ja laita kattilaan. Lisää kalaliemi ja keitä kasviksia kunnes ne ovat kypsiä. Paloittele lohi kuutioiksi ja laita kiehuvaan keittoon, kun kasvikset ovat kypsiä. Lisää kerma ja anna hetken kiehua hiljaksiin. Mausta keitto voilla ja mausteilla. Mikäli haluat voit vielä lisätä makua laittamalla sekaan pienen palasen kalaliemikuutiosta. Tarjoa hyvän leivän kanssa.

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Hieno linnunpesän kuva!