Fajitat paputäytteellä


Meillä on menossa varsinainen tex-mex -viikko. Toissapäivänä aloitimme nacholautasilla, eilen söimme quesadilloja ja tänään vuorossa olivat fajitat. Huomenna äitienpäivänä on jo aika nauttia jonkin muun ruokakulttuurin herkkuja.

Oikein hyvää äitienpäivää kaikille äideille!

Paputäyte:
Purkki kidney-papuja (n. 250g)
Purkki hyvää tomaattimurskaa
1 sipuli
Puolikas (vihreä) paprika
Kolme kynttä valkosipulia (tai enemmän!)
Jalopenoja
Chilijauhetta
Suolaa
Mustapippuria
Paprikajauhetta

Pöytään tarjolle:
Tortilloja
Rapeaa salaattia
Tomaatteja
Kurkkua
Cheddar-juustoa
Guacamolea
Ranskankermaa

Pilko sipuli, valkosipuli, paprika ja jalopenot pienehköiksi paloiksi. Huuhdo purkkipavut ja valuta ne kuiviksi. Jos käytät kuivattuja papuja, niitä pitää liottaa yön yli, joten tarkista pakkauksesta ohjeet.

Kuullota sipulit öljyssä läpikuultaviksi. Lisää paprikat ja jalopenot ja paista hetken aikaa miedolla lämmöllä. Lisää tomaattimurska ja tarvittaessa vettä, jotta kastikkeesta tulee melko juoksevaa. Mausta chilijauheella, paprikajauheella, suolalla ja pippurilla. Hae makuusi sopiva tulisuus.

Lisää pavut ja anna porista hiljalleen n. 15 minuuttia kannen alla. Suurusta tarvittaessa maissijauholla tai vehnäjauholla. Kastikkeesta pitäisi tulla niin paksu, että se ei valu syödessä rinnuksille.

Lämmitä tortillat uunissa tai mikrossa. Tarjoile pieneksi pilkotun salaatin, tomaattien ja kurkun kanssa. Aseta tarjolle myös guacamole, siivuiksi leikattu cheddar-juusto ja ranskankerma. Näistä kukin ruokailija voi kasata mielensä mukaisen sekoituksen tortillan päälle. Sitten tortilla taitellaan käsin syötäväksi taskuksi ja toivotaan, että kaikki ainekset eivät ryöpsähdä ensi puraisulla rinnuksille.

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Ja miten se onkin aina niin, että ensimmäiseen tortillaan tulee aina kumottua ihan liikaa täytettä. Ihanan näköistä ja nyt tuli kyllä tex-mex himo.