Pinaatti-fetapiirakka

Tarkoituksena oli tehdä tänä viikonloppuna pinaattilettuja, mutta se jää nyt toiseen kertaan, sillä blineissä oli lettua ihan tarpeeksi. Sen sijaan pyöräytimme pinaatista piirakan, joka olikin tosi makoisaa. Tämä ohje on tuttavapiirissämme jo varsin tuttu, sillä tähän on hyvä nojautua, kun tarvitaan suolaista kasvispiirakkaa tilaisuuteen kuin tilaisuuteen. Tarjoa hyvän salaatin kera ja mieluiten lämpimänä. Meillä piirakka jäi vähän liian pitkäksi aikaa uuniin, jonka takia väri ei ole ihan optimi... Ja kun kerran leipomaan ruvettiin, niin samalla syntyi töihin vietäväksi raparperipiirakka, jonka pohjan päälle laitoimme Valion vaniljarahkaa.

Tänään on muutenkin ollut ihmeen energinen päivä. Vai mitä sanotte vimmasta, jonka avulla makuuhuoneen sisustus meni uuteen järjestykseen, vaatehuoneesta lajiteltiin käyttämättömiä tavaroita vintille, alumiinit ja lasit vietiin keräykseen, leivottiin ja mentiin vielä katsomaan vanhaan jäähalliin cheerleadingin SM-kisoja! Mitähän vielä keksisi...

Edit: Käykäähän testaamassa, onko päivittäin syömänne kasvisten määrä riittävä, osoitteessa http://www.kasvikset.fi/kasvistesti.

1 kpl valmista pakastepiirakkataikinaa

300g pakastepinaattia
1 sipuli
200g hyvää fetaa (meillä Patroksen fetaa)
3 kananmunaa
1 prk ranskankermaa
2dl ruokakermaa
2rkl silputtua basilikaa
mustapippuria
½tl kuivattua timjamia
raastettua emmentalia

Sulata taikina ja painele se vuokaan hyvin. Nosta osa taikinasta reunoille n. muutaman sentin korkeuteen. Paista silputtua sipulia ja pinaattia pannulla, kunnes ne pehmenevät. Pilko fetajuusto pieniksi paloiksi. Laita pinaatti-sipuliseos piirakkapohjan päälle ja lisää siihen fetapalat.

Sekoita kulhossa munat, ranskankerma ja ruokakerma hyvin sekaisin. Mausta seos basilikalla, mustapippurilla ja timjamilla. Kaada muna-kermaseos piirakkapohjan päälle. Laita pinnalle vielä hiukan juustoraastetta ja paista 200 asteessa noin 40 minuuttia.

Kommentit