Lime-katkarapupasta


Tästä pastakastikkeesta tekee mielenkiintoisen limen ja kaffir-limen lehtien antama kirpeähkö maku. Katkarapujen kera maistuu myös avokado, jota voi halutessaan lisätä kastikkeeseen juuri ennen tarjoilua. Me tosin pidämme avokadosta enemmän kylmänä osana salaattia. Jos haluat tehdä pastan alusta lähtien itse, niin vilkaisehan tämä meidän ohjeemme pastataikinan tekoon.

Ainekset kahdelle:
250 g nauhapastaa
200 g katkarapuja
2 dl ruokakermaa
1 sipuli
1 lime
pari valkosipulinkynttä
pätkä kesäkurpitsaa
kuivattuja kaffir-limen lehtiä
kurkumaa
mustapippuria
(yrtti)suolaa

Jos katkaravut ovat pakasteesta, sulata ne huuhtomalla ne siivilässä kylmän veden alla. Jätä ne sitten valumaan tai kuivaa ne talouspaperin avulla. Silppua sipuli ja valkosipuli. Pese lime ja raasta kuorta raastimella. Laita vesi kiehumaan pastaa varten. Varaa paljon vettä ja lisää siihen runsaasti suolaa.

Kuullota sipulit pannulla öljyssä. Lisää paloiksi pilkottu kesäkurpitsa. Paista hetken aikaa. Lisää kerma ja mausta limenkuoriraasteella sekä limestä puristetulla mehulla, kurkumalla, mustapippurilla, suolalla ja pieniksi palasiksi murskatuilla kaffir-limen lehdillä. Anna kastikkeen hautua sen aikaa, kunnes pasta on valmista. Älä keitä pastaa liian pehmeäksi. Sekoita valutettu pasta kastikkeen kanssa ja tarjoa.

Kommentit