Gratinoidut valkosipuliset uuniperunat

Isänpäivän menuuseen kuului alkuruokana täytetyt avokadot. Pääruokana oli pestossa marinoituja kalkkunan rintafileitä ja gratinoituja uuniperunoita. Pääruoka oli sikäli mainio tarjottava, että sen pystyi valmistelemaan etukäteen eikä emännän tarvinnut kyykkiä keittiön puolella. Kalkkuna ja uuniperunat olivat kumpikin 15 minuuttia uunissa ennen tarjoilua ja sitten ne olivatkin valmiita nautittavaksi. Toki näiden perunoiden valmistelu päivällä vei hiukan aikaa.Rosamunda-perunoita
voita
maitoa
2 valkosipulinkynttä
ruohosipulia
suolaa
parmesanjuustoa

Kypsennä kokonaisia uuniperunoita 200 asteisessa uunissa n. 1 tunnin ajan. Ota perunat uunissa ja leikkaa niiden lakki auki vaakasuorasti. Kaavi lusikalla kypsä sisus irti kuorista. Tee tämä varoen, jotta kuoret pysyvät koossa. Laita sisukset kulhoon, jossa soeseutat ne ja teet niistä perinteisen perunamuussin. Eli joukkoon lisätään voita, maitoa ja suolaa. Lopuksi soseeseen lisätään puristetut valkosipulit sekä ruohosipulisilppu.

Laita sose varoen takaisin kuoriin ja raasta päälle vielä parmesania. Tähän asti voit tehdä ruuan jo hyvissä ajoin ennen vieraiden tuloa. Lämmitä vielä 200 asteessa n. 15 minuuttia tai kunnes perunat ovat lämmenneet sekä saaneet väriä ja juusto on sulanut.

Kommentit