Hedelmäsalaatti

Nyt se pimeys ja ankeus on täällä. Näin pyhäinmiestenpäivän aattona voi todeta kaamosajan alkaneen. Joka vuosi samoihin aikoihin tulee ajateltua, että mikä ihme saa pienen ihmisen viettämään monta kuukautta tällaisissa oloissa. Mutta näin se vuoden kierto menee ja pimeän ajan voi tehdä siedettäväksi polttamalla kynttilöitä ja antamalla itselle mahdollisuuden laiskotteluun. Vitamiinivajetta kannattaa paikata tällä ihanan aurinkoisella jälkiruualla, eli tuoreista hedelmistä tehdyllä salaatilla. Meillä tätä syötiin bruchettojen jälkeen ihanan semifreddon kera. Tomaattibruchetat olivat muuten ensimmäinen ruokaohjeemme. Meidän hedelmäsalaattiin tuli näitä aineksia:

1 banaani
1 suomalainen omena
tuore, kypsä mango
2 passionhedelmää
1 keltainen kiiwi
½ päärynä
1 satsuma
kourallinen vihreitä viinirypäleitä
½prk tölkki ananasta, jos mahdollista niin mieluiten tietysti tuoretta
kourallinen säilöttyjä rambutaneja
tuoretta minttua revittynä
appelsiinimehua

Kuori ja leikkaa banaani, päärynä, omena ja satsuma pieniksi paloiksi. Käytä ainoastaan tuoretta mangoa, sillä raaka mango on yksinkertaisesti pahaa. Mangon pitää tuntua selvästi pehmeältä. Meidän kaupassamme myytiin raakoja irtomangoja sekä valmiiksi pakattuja esikypsytettyjä mangoja vierekkäin. Esikypsytetyt olivat vähän hintavampia, mutta kypsiä. Leikaa viinirypäleet puoliksi ja poista siemenet. Halkaise passionhedelmä ja kuori lusikan avulla siemenet salaatin joukkoon. Passionhedelmä on kypsä, kun se on mahdollisimman kurttuinen ja kärsineen näköinen. Lisää salaattiin ananaspalat ja rambutaanit pieniksi paloiksi leikattuina. Lopuksi kostuta tilkalla appelsiinimehua ja mausta revityllä mintulla. Voit myös käyttää kuivattua minttua.

Ja alla kuva semifreddon kanssa. Semifreddon kanssa sopiikin jokin kirpakampi kumppani, sillä jäädyke on itsessään aika makea.

Kommentit