Kermaviilikastike kalan kanssa


Tänään hyödynsimme upean syksyisen kelin ja kävimme paitsi hakemassa omenoita ja luumuja Lintuvaarasta, niin myös kiertämässä Luukin ulkoilualueen luontopolun. Vaikka meillä olikin hyvät eväät mukanamme, niin iltasella oli ihanaa syödä vielä kunnolla. Matti Vanhanen sanoi joskus pitävänsä hyvästä ja yksinkertaisesta ruuasta. Tänään noudatimme pääministerin teesiä ja teimme uunijuureksia sekä paistoimme siikafileet.Uunikasvisten ohje löytyy tästä. Tällä kertaa lisäsimme joukkoon vielä kokonaisia valkosipulinkynsiä. Kalan kaveriksi teimme vähän tartar-kastiketta muistuttavan maukkaan kermaviilipohjaisen kastikkeen. Toimii myös uunikasvisten kanssa.


1prk kermaviiliä
1tl Dijon sinappia (mieluiten isorakeista)
vajaa 1tl hunajaa
1tl sitruunamehua
3rkl kurkkusalaattia
1dl tuoretta tilliä silputtuna
suolaa

Sekoita kermaviilin joukkoon sinappi, hunaja ja sitruunanmehu. Sekoita hyvin ja lisää kurkkusalaatti sekä tillisilppu. Mausta tarvittaessa suolalla.

Viininä meillä oli ranskalainen muscat-rypäleestä tehty valkoviini, Wolfberger Muscat, jonka olimme avanneet jo edellisenä iltana fetasalaatin seuraksi. Viini on makeahko ja kukkaisa. Joidenkin arvosteluiden mukaan tämä viini toimisi erityisesti parsan kanssa, mutta se oli tarpeeksi neutraali myös salaatin kera. Kevyen ruuan rinnalla tässä viinissä on ideaa. Siian kanssa olisimme kaivanneet hiukan enemmän luonnetta viiniltä.

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Hei, kiitos hyvästä reseptistä. Haluaisin kommentoida nettisivujen toteutuksesta: sivun taustaväri ja fontti ovat liian samanlaiset. Aluksi en saanut ollenkaan selvää tekstistä. Ratkaisuna maalasin tekstin painamalla Ctrl+A, että pääsisin lukemaan.
Kanelibasilika sanoi…
Hei ja kiitos kommentistasi. Meillä ei ole ollut vaikeuksia lukea tekstiä ja tällä hetkellä tuskin tulemme muuttamaan sivujen ilmettä, sillä siihen ei ole oikein aikaa. Mutta pistetään korvan taakse ja jos joku muukin asiaa kommentoi, niin sitten laitetaan sivujen ilme uusiksi. Tiesitkö muuten, että tekstin saa tarvittaessa isommaksi painamalla ctrl+.