BanaanileipäLapsiperheessä riittää niitä mustuvia banaaneja, kun banaaneja tarttuu kaupasta mukaan lähes joka kerta. Banaanileivoksiin ei edes kannata laittaa muita kun superpilkullisia yksilöitä. Niissä on eniten makua. Kuulin vinkkinä facebookissa, että banaanileipä kannttaa syödä merisuolalla maustetun voin kanssa ja se onkin mahtava yhdistelmä. Sulava voi ja makea lämmin banaanileipä. Nam.

Kevät tulee ja jo yli viikko sitten näin ensimmäiset kukkivat krookukset Helsingin puistoissa. Pakko kertoa kevään projektistani, joka sai alkunsa, kun luulin hävittäneeni ainoat jäljellä olevat mummuni kutomat villasukat. En ole eläissäni neulonut villasukkia (kyllä, onnistuin läpäisemään peruskoulun ilman tätä kokemusta) ja myöskään oma äitini eikä anoppini osaa neuloa. Tajusin, että mikäli tulevaisuudessa haluamme tarvittaessa lämpöisiä sukkia, olisi niiden neulomista hyvä alkaa harjoittelemaan. Ostin puikot ja lankaa ja tadaa... ensimmäinen sukka on nyt tehty ja ilman suurempia raivokohtauksia tai purkamisia. Kiitos netin ja googlen :)

3 kypsää banaania muussattuna
½ banaani leivän päälle
2 kananmunaa
2 dl (ruoko)sokeria
80 g voisulaa
3 dl jauhoja
0,5 dl kaurahiutaleita
1 tl vanilijasokeria
1 tl ruokasoodaa
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa

Banaani muussataan haarukalla. Sekaan kaadetaan voisula sitten kananmunat ja kevyesti sekoittaen loput ainekset. Voitele leipävuoka ja kaada taikina vuokaan. Laita pinnalle pitkittäissuunnassa halkaistu banaani. Uunissä lämpö 175 ja paistoaika on noin 50 min. Ensimmäiset 20 min keskitasolla ja loput alhaalla. Kannattaa vähän tarkkailla leivän väriä. Anna leivän jäähtyä hetki liinan alla ja syö merisuolalla maustetun voin kanssa. Suolaisen ja makean liitto on tässä se juju.


Kommentit