Karpalo-valkosuklaafudge

Tiedättekö sen, kun iskee ihan hirmuinen makean himo ja sitten kaapeissa ei ole kuitenkaan yhtään houkuttelevaa karkkia? Jos tekee mieli toffeeta, niin suklaanjämät ei auta. Tai jos halajaa kirpeää hedelmäkarkkia, niin salmiakki ei vaan kelpaa. Mulle kävi noin, kun teki ihan älyttömästi mieli kermaista fudgea, mutta jollain twistillä. Mulla on jotain yläasteajan traumoja karkkien teosta, kun en koskaan malttanut keitellä tarpeeksi kauaa kermatoffeemassaa ja siksi olen ajatellut karkkien tekemisen olevan jotakin rakettitiedettä. Nyt löysin ohjeen joka sopi tällaiselle heikkohermolle, sillä siinä oli tarkka lämpö, johon asti seosta piti keitellä. 116 astetta on tuo maaginen raja ja sen asteen saavuttaminen muuten otti yllättävän kauan siitä, kun seos alkoi kiehua. Digitaalinen lämpömittari on tässäkin tosi hyvä kaveri! Ohje on muunneltu versio tästä Sami Granrothin reseptistä.

4 dl kuohukermaa
5 dl sokeria
2 rkl glukoosisiirappia
75 g voita
200 g valkosuklaata
150 g karpalorouhetta/kuivattuja karpaloita

Laita korkeaan kattilaan kerma, sokeri, siirappi ja voi. Keitä seosta, kunnes se saavuttaa 116 asteen lämpötilan. Tämän jälkeen lisää joukkoon valkosuklaa ja karpalot. Sekoita vielä 2-3 minuuttia, jotta seos on tarpeeksi tasaista. Kaada karkkimassa vuokaan ja laita jäähtymään. Fudgen jäähdyttyä leikkaa paloiksi.

Kommentit

Tein Jouluna lahjaksi fudheja, mutta en tällaisia! Ihana ohje, menee viimeistään Jouluna kokeiluun :D Todennäköisesti paljon aikaisemminkin jo ;)
Kanelibasilika sanoi…
Nää on aika pelottavan hyviä. Tuli napsittua ihan iso kasa ennen kuin tuli ähky!