Sitruuna-anjovispasta

Jos kaipaat dagen efter-ruokaa tai muuten vaan suolaista hiukopalaa, niin kokeile tätä ihmeessä. Ohje on alunperin Safkaa-kirjasta (avokadopastan tekijöiltä) ja tosi hyvää vaihtelua. Makua on runsaasti. Suosittelen kyllä tekemään ruuan spagetin kanssa, sillä tuorepasta menee helposti tekstuuriltaan vähän puuromaiseksi, jos kastiketta ei ole runsaasti. Mies rakastaa sardilleja, joten hän pääsi keittiössä vauhtiin ja intoutui tekemään tätä herkkua. Lapselle tämä ei kylläkään maistunut, mutta tällä hetkellä 3-vuotiaamme elää vaihetta jolloin mikään uusi ruoka ei päädy suuhun asti.

Eilen oli loistava penkkiurheilupäivä olympialaisissa. Itse olen sairaslomalla ja positiivisena asiana voi sanoa tuon penkkiurheilun seuraamista kaikessa rauhassa. Perjantain Leijonien välierää varten täytyy kyllä rukata kalenteria niin, että pääsen lähtemään töistä hyvissä ajoin ja istahtamaan tv:n ääreen. Kukahan vaan hakisi tytön päiväkodista...

Viime aikoina tuntuu siltä, kun normaalisti energisessä persoonassani olisi hiukan talviväsymyksen merkkejä. Tammikuussa sain aikaiseksi naistenristeilyn ihanan ystäväni kanssa ja nyt olen siirtänyt ajatukseni maaliskuussa alkavaan uuteen työhöni ja lahjalomaani, jonka sain oltuani 10 vuotta Helsingin kaupungilla työssä. Tuo 10 vuotta tuli kyllä täyteen jo kaksi vuotta sitten, mutta siitä unohdettiin ilmoittaa minulle. Noh, parempi myöhään kuin ei milloinkaan ja niinpä Ikaalisten kylpylä ja Titi-nalle talo kutsuvatkin meitä maaliskuussa. Voin sitten vetää hetken henkeä kauneushoidossa uuden työn aloittamisen lomassa. Lapsi tuntuisi haluavan lähteä Espanjaan, sen verran kovaa on ollut psyykkaus ja aurinkolomasta puhuminen. Välillä kaivetaan snorkkelitkin esille.

1 sitruuna
1-2 valkosipulinkynttä
8-10 sardelleja/anjovisfilleitä
 3 keitettyä kananmunaa
n. 2,5 dl raastettua parmesania
0,5 dl oliiviöljyä
kourallinen lehtipersiljaa
kourallinen ruohosipulia
kourallinen tilliä
kourallinen basilikaa
mustapippuria myllystä


Pese sitruuna kuumalla vedellä ja juuresharjalla huolellisesti. Raasta sitruunasta keltainen kuori, varo raastamasta valkoista osaa. Purista joukkoon sitruunan mehu. Pilko kulhoon yksi valkosipulinkynsi ja paloittele mukaan 10 filettä sardilleja. Raasta joukkoon pari desiä parmesan-juustoa. Painele keitetyt kananmunat haarukalla hienoksi ja laita mukaan kulhoon. Lorauta sekaan noin puoli desiä oliiviöljyä. Lisää reilusti hienoksi hakattuja yrttejä. Maun tulisi olla tässä vaiheessa raikkaan sitruunainen ja melko suolainen. Mausta mustapippurilla.
Keitä spagetti runsaassa, hyvin suolatussa vedessä ohjeen mukaan. Varo keittämästä liian kauan.  Ota talteen desin verran keitinvettä. Valuta pasta lävikössä ja kaada kastikkeen joukkoon. Sekoita, lisää tarvittaessa hiukan keitinvettä, jos pasta vaikuttaa sitä kaipaavan. Raasta päälle vielä lisää parmesania ja rouhi myllystä mustapippuria.

Kommentit