Voitaikinaleivonnaisia

Itsetehty voitaikina on loppujen lopuksi aika simppeli juttu. Itseäni kauhistuttaa kaikki margariinipohjaiset leivonnaiset ja siksi yhä useammin huomaan turvautuvani itsetehtyyn taikinaan. Tin taikinan muutama päivä sitten, jolloin tein osasta taikinaa juustosarvia iltapalaksi. Osasta taikinaa tuli tehtyä tänään näitä omenaviinereitä, jotka olivatkin todella maistuvia. Osan taikinasta menee varmasti pakkaseen ja siitä syntynee kermasarvia, joista yksi versio löytyy tästä alla olevasta kuvasta. Täytin nämä passionhedelmähillolla ja kermavaahdolla. Voitaikinasta tehdään pitkiä suikaleita, jotka pyöritellään metallisten tötteröiden ympärille ja paistetaan. Helppoa kuin heinänteko, kokeilkaa ihmeessä. Metallitötteröitä saa ainakin Claes Olhlsonilta.

Viinereihin laitoin simppelisti päälle vanhan ajan vaniljakastikkeesta tehtyä kreemiä (1 pussi vaniljakastikejauhoa ja 2 dl maitoa) sekä paiston kestävää omenamarmeladia. Voitelin vielä wiinerit kanamunmunalla ja päälle raesokeria. Asteita 225 uuniin ja siellä n. 10 minuuttia, kunnes wiinerit ovat saaneet väriä.

Voitaikina:
100g voita
4 dl vehnäjauhoja
1,5 dl kylmää vettä
ripaus suolaa

100 g voita väliin

Nypi voi ja jauhot sekaisin. Lisää suola. Lisää vesi ja kevyesti sekoittele taikina tasaiseksi. Laita jääkaappiin 15 minuutiksi. Kauli taikinasta levy, jonka keskelle vuole voista juustohöylällä ohuita viipaleita voita. Taittele taikinavoi keskieön päälle ja laita taas jääkaappiin 15 minuutiksi. Kaulitse taikinasta taas levy ja lisää loput voista juustohäylällä keskelle. Taittele taikina taas ja laita lepäämään jääkaappiin. Kaulitse lopuksi taikina hyvin ja kerää taas kasaa. Laita osa taikinasta halutessasi pakkaseen ja leivo osasta vaikka viinereitä.

Kommentit

Kanelibasilika sanoi…
Kiitos, joulua kohti voitaikinaleivonnaiset mielessä :)
Pisarat sanoi…
Nämä sarvet ovat todella upean näköisiä !