Unelmakääretorttu

Ah lapsuuteni, iloisen 80-luvun, makumuistoja. Tätä herkkua näkee enää harvoin kahvipöydissä. Johtuneeko siitä, että sillä on kaloripommin maine voikreemitäytteen takia. Inhoan kaikkia kevytversioita, joita tästäkin herkusta on ruvettu tekemään. Unelmäkääretortun nimellä näkee kermatäytteisiä ja banaanitäytteisiä versioita, mutta ne eivät ole unelmaa nähneetkään. Oikeasti, tässä ei ole yhtään enemmän voita kuin esimerkiksi mokkapaloissa ja toisaalta pala hyvää silloin tällöin ei tee kenestäkään pullukkaa tai nosta kolesterooleja tappiin. Kunhan pysyy kohtuudessa. Tämä herkku on hyvä myös pakastaa ja niin tein itsekin. Puolet hävisi suihin parissa päivässä ja loppuosa laitettiin pakkaseen. Ja muutama pala lähti viemisiksi siskolleni, kun hän otti Helmin yökylään, jotta pääsimme laittamaan mökin talviteloille.

Isänpäivä lähestyy ja olen alustavasti ajatellut jotain hyvää menukokonaisuutta. Mies toivoo kalaa ja sitä on siis ainakin tulossa. Sain äidiltäni monta vuotta haaveilemani Sarpanevan valurautapadan. Uskokaa tai älkää, mutta emme ole omistaneet kunnon valurautapataa, ainoastaan pari valurautaista paistinpannua löytyy. Jospa sitten tekisin padassa jotain hyvää lisäkettä... Meillä on jo perinteeksi muodostunut isänpäivän viettokokonaisuus. Miehen isä kutsutaan syömään ja koska oma isäni on vain muistoissani, niin yritän saada isänisäni yhteiseen ruokapöytään. Vaari täyttääkin muutaman viikon päästä kunnioitettavat 95 vuotta.

Pohja:
4 kananmunaa
1 lasi sokeria
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 lasi vehnäjauhoja

Täyte:
150 g huoneenlämpöistä voita
2 dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 keltuainen

Vaahdota sokeri ja munat kovaksi vaahdoksi. Vaahto on tarpeeksi kovaa, kun voit tehdä taikinan pintaan kahdeksikon eikä kuvio heti imeydy taikinan sisään. laita leivinjauhe vehnäjauhojen sekaan. Lisää varovasti sekoittaen kuivat aineet. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Levitä taikina suorakaiteen muotoiseksi ja paista 200 asteessa 8 minuuttia.

Kumoa torttupohja sokeroidulle leivinpaperille heti paistamisen jälkeen. Näin saat toiselle puolelle kauniin sokeroidun pinnan. Irrota leivinpaperi ja anna jäähtyä. Tee täyte.

Sekoita huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri keskenään. Lisää vaniljasokeri ja jatka sekoittamista. Lisää keltuainen ja sekoita vielä hetki. Levitä täyte torttupohjan päälle ja kieritä torttu tiukalle rullalle. Käytä leivinpaperia apuna rullauksessa. Anna tortun jähmettyä jääkaapissa ja leikkaa n. 1,5 cm paksuisiksi paloiksi.



Kommentit