Helpot Cake Popsit

Viimeinen lomapäivä! Kaikki kiva loppuu aikanaan. Olemme nauttineet ruhtinaalliset 5 viikkoa varsin mukavista ilmoista ja ennen kaikkea ladanneet akkuja eri mökeillä. Parhaiten jäi mieleemme appivanhempien mökki Pulsassa, joka sijaitsee metsän keskellä "kärrypolun" päässä. Entinen maatalo on sähkötön ja pihapiirissä on hirsiaittojen lisäksi mm. entinen kanala. On tilalla kuulemma ollut joskus hevosiakin. Kaiken kruunaa lampi, joka ei ole kuitenkaan ihan pienimmästä päästä. Lammen rannalla on ainoastaan yksi toinen mökki ja sekin vastapäätä. Laitoimme paikkoa vähän kuntoon, jotta voimme ensi kesänä kutsua sinne kavereita seuraksi.

Päivät soljuivat mukavan yksinkertaisuuden vallassa. Ruuanlaittoa, vesien kantamista, tiskausta, vadelmien poimimista, iltapäiväkahvit, puuhastelua lapsen päiväunien aikana, riippukeinussa lueskelua, saunan lämmitystä, uintia ja välilllä 30 minuuttia autolla ajoa, jotta päästiin kauppaan ihmisten ilmoille. Vaikka olenkin kaupunkilainen, niin nautin suuresti tuollaisesta yksinkertaisesta lomailusta. Johtuu varmasti siitä, että olen tottunut olemaan kaikki kesät kesämökillä jo lapsuudestani. Mieli rauhoittui jo heti kun starttasimme 2h 40 minsaa kestävän automatkan ja Titi-nallen konsertti alkoi raikua auton takapenkiltä. Itseäni tyydytti eniten tiiligrillin rakentaminen, johon sain vadelma-mustikkapiirakkatortun ja kahvien tarjoamisen vastikkeeksi ilmaiseksi tiilet naapurin mieheltä. Näppärästi se tuli koottua miehen ja lapsen ottaessa päivätirsoja.
Mutta sitten cake popseihin. Löysin tämän Kinuskikissan ohjeen jo aikoja sitten ja olen sitä säästellyt mielessäni Hempukkamme 3-vuotissyntymäpäivät. Tyttö on jo siinä iässä, että synttäreitä on todella odotettu ja hän on kutsunut mummit, kummit ja papan synttäreilleen jo kesän alussa. Viimeiset viikot taitavat kulua liian hitaasti hänen mielessään. Tärkeintä on se, että hänellä on kakku (mansikkaa toivottu) ja siinä 3 kynttilää. Kuten on aiemmin tullut esiin, en ole mikään näiden upeiden kakku luomusten tekijä. Meillä ei siis ole tiedossa Hello Kitty kakkua. Jos ihan rehellisiä ollaan, niin en ole maistanut vielä ainuttakaan aidosti hyvän makuista sokerimassa- tai vohvelikuvakakkua, sillä täytteen eivät pelasta kuoren tympeää makua. Meillä mennään siis perinteisellä mummin täytekakkuohjeella. Cake Popsit ja kermasarvet (laitan ohjeen myöhemmin) tuovat pöytään jotain uutta twistiä. Rakastan Omar-karkkeja ja siksi valitsin tämän ohjeen ja nää on kyllä tosi hyviä. Laitan tikkarit pakkaseen ja nostan sulamaan jääkaappiin edellisenä päivänä. Näitä tuli hippasen päälle 20 kpl. Ja tikkaritikkuja voi tilata netistä. Itse ostin omani Sellon gurmet ruokakaupasta, jonka nimeä en muista. Sijaitsee 3. kerroksessa. Koristelin omani valkosuklaalla, sillä erilaiset värikuorrutteet vaikuttivat liian epäilyttäviltä. Niiden kyljissä varoiteltiin niiden aiheuttavan yliaktiivisuutta lapsilla. Ihan nättejä tuli näinkin.

175 g Domino-keksejä
220 g Omar-karkkeja (pussillinen)
4 rkl kermaa

100 g valkosuklaata koristeluun
nomparelleja koristeluun
tikkaritikkuja

Rouhi ensin keksit muruksi. Laita kerma ja Omar-karkit kattilaan ja sulata karkkeja miedolla lämmöllä, kunnes karkit ovat sulaneet kokonaan kerman joukkoon. Lisää keksimurut ja sekoita taikina tasaiseksi massaksi. Keksimurut sulavat joukkoon helpommin, jos pidät kattilan edelleen liedellä. Ota kattila pois hellalta ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Pyörittele taikinasta pieniä palloja ja laita ne leivinpaperin päälle kylmään muutamaksi tunniksi.

Sulta valkosuklaa vesihauteessa. Mikrossa ei kannata sulattaa, sillä koristelu vie aikansa ja suklaa ehtii jähmettyä uudestaan. Vesihauteessa suklaa pysyy notkeana. Kasta tikkaritikun päätä suklaaseen ja upota se keksipalleron sisään. Joudut vähän käyttämään voimaa, sillä pallot ovat aika kovia. Dippaa sitten tikkaripalloja valkosuklaaseen osittain ja kaada päälle nomparelleja. Laita kuivumaan pystyasentoon sopivankokoisen lasin sisään. Snapsilasi käy hyvin tähän puuhaan. Anna suklaan kovettua ja tarjoile tai pakasta juhlia varten.


Kommentit