Kana-vuohenjuustopasta

Outoa, ettei meillä ole tästä klassikosta reseptiä... Kanan ja vuohenjuuston liitto on match made in heaven ja kyseistä yhdistelmää olen tehnyt aina vähän fiilispohjalla. Tällä kertaa tein kastikkeen hiukan määriä ja suhteita tarkastellen. Silti edelleen aineksissa oli teemana "tyhjennä jääkaappi ylimääräisistä aineksista". Eli kasviksia voi toki varioida. Minä rakastan pinjansiemeniä ja laitan niitä mielelläni vähän kaikkeen. Tässä ne tuovat mukavaa purutuntumaa.

Kesäloma on nyt virallisesti alkanut ja minulla se alkoi autokoulun syventävänvaiheen tuskallisilla suoritteilla. Ei olisi yhtään huvittanut taas saada yrmeää autokoulunopettajaa siihen viereen tarkkailemaan ja arvioimaan ajoani. Liukasajo jännitti myös ihan hirveästi, mutta totesin sen annin olleen ehdottomasti parasta. Omasta autostamme olivat takarenkaat sen verran huonossa kunnossa, että ne lähtevät nyt vaihtoon liukkaalla ajamisen harjoitusten insiproimana. Liukasradalla meillä oli myös todella kiva ja kannustava opettaja, jonka neuvoista sain paljon. Jostain syystä itsessäni saa nämä "seipäännieleet, hiukan kovismaiset" sedät vain todella pahoja fiboja aikaiseksi. Itse kun annan työssäni asiakkaille palautetta, olen oppinut että liika kritiikki kerralla ei ole rakentavaa. Mielummin 5 hyvää asiaa ja 1 kehitettävä puoli. Nytkin ajokoulun opettaja kertoi luettelomaisesti minulle kehittämiskohteeni, mutta ei ollut sanomassa mitään hyvää ajosuorituksestani. Itse sain sitten kysellä, että kai tässä nyt jotain hyvääkin. Ja olihan sitä, mutta ilmeisesti sen ei katsottu olevan maininnan arvoista. Autokoulun opettajilta pitäisi vaatia psykologista silmää opettamistaitoen lisäksi. No, mutta pitkäaikainen ajokortti on huomisen jälkeen hoidettu ja mun ei tartte palata sille rikospaikalle enää koskaan.

2-3 kpl maustamattomia broilerin rintafileitä
kourallinen papuja
1 sipuli (varsineen, jos on kesäsipuli)
1,5 dl kermaa
150 g pehmeää vuohenjuustoa
2 rkl pinjansiemeniä
suolaa
mustapippuria
tuoretta rucolaa päälle

spagettia, penne pastaa...tms.

Laita pasta vesi kiehumaan. Leikkaa broilerinfileet suikaleiksi. Pilko pavut muutaman sentin paloiksi ja silppua sipuli. Paista broilerin paloja öljyssä ja lisää pavut sekä sipulisilppu. Kun sipuli on pehmentynyt, lisää joukkoon kerma. Kiehauta ja sekoita joukkoon vuohenjuusto. Keittele miedolla lämmöllä sen aikaa, kun spagetti kiehuu kattilassa. Mausta suolalla ja pippurilla ja lisää joukkoon pinjansiemenet. Sekoita keitetty pasta ja kastike keskenään ja nosta annokset lautasille. Revi päälle vielä tuoretta rucolaa.

Kommentit