Jokirapu-avokadopasta

Hittiohje avokadopastasta on ihastuttanut meidätkin. Tällä kertaa hiukan varioimme sitä toisen herkkumme, jokirapujen avulla. Pientä muutosta ohjeeseen toi myös sipulinvarret ja parmesaanin vaihtuminen pelkästään pecoriinoon. Lisäsin myös hiukan valkosipulin määrää. Ja hyvää oli. En ole muuten vielä tavannut ihmistä, jolle tämä ei maistuisi. Helmi tosin jättää tästä avokadot, kaikki vihreät ja ravut syömättä. Silti on kuulemma "tosi hyvää!".

Viime viikon vietimme vuokramökillä, johon saimme vieraaksemme Vilukissan villojen perheen. Grillasimme yhdessä hampurilaisia, jotka jokainen sai koota mielensä mukaan. Itsetehdyt jauheliha- ja lohimurekepihvit, halloumijuusto, cheddar, avokado, salaatti, sipuli, tomaatti, kurkku ja kastikkeet. Voitte uskoa, että oli taiteenlaji, että hampparit sai jotenkin syötyä. Mutta mukava kesäruoka grillin ääressä valmistettavaksi. Helmi sai myös upeat virkatut prinsessakruunut Vilukissalta, jotka ovatkin olleet kovassa käytössä.

Me hiljenemme joksikin aikaa, sillä siirrymme metsän keskelle lähelle Lappeenrantaa. Kokeilemme eloa mökissä, jossa ei ole sähköä ja ruoka valmistetaan leivinuunissa. Varmasti saamme sielläkin aikaan mahtavia keitoksia ja kaiken kruunaa maakellarikylmä valkoviini. Viimeiseksi lomaviikoksi - miehen palatessa töihin- siirrymme tyttären kanssa Joutsenoon äidin hoteisiin. Jostain syystä olen käynyt ihan kuumana tästä meidän Itä-Suomen mökkikierroksesta ja etenkin tuosta sähköttömästä mökistä. Olen ostanut siivoustarvikkeita, kasan kynttilöitä, uudet peitot ja tyynyt, aurinkotuolin ja viimeisenä kolmen hengen mäntyisen puutarhakeinun. Jotenkin tuollainen totaallinen nollaaminen tekee ainakin ajatuksena sielulle hyvää. Ei ole televisiota, ei tietokonetta vaan kynttilänvalo ja hiljaisuus. Lapsi totesikin, että aikoo mökillä istua meidän kainalossa illat pitkät :) Toki sen verran tunnen itseäni, että lähiseudun tuottajatorit, lasten kesäteatterit ja teemapuisto on jo tsekattu valmiiksi. Pitäähän sitä välillä päästä ihmisten ilmoille.

Mutta, kaikille teille oikein ihanaa ja rentouttavaa kesää ja palataan taas akut ladattuina arkeen elokuun puolivälissä!

2 kypsää avokadoa
1 lime
½ dl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
½ chili
n. 2 dl raastettua pecorino juustoa
2 sipulin vartta hienonnettuna
reilusti tuoretta basilikaa
reilusti tuoretta lehtipersiljaa
n. 150 g jokiravunpyrstöjä
suolaa
pastan keitinvettä tarpeen mukaan

400 g keitettuä spagettia

Laita pastavesi kiehumaan. Laita veteen reilusti suolaa. Purista limestä mehu ja kaada se isoon kulhoon. Lisää öljy, pieneksi hienonnetut valkosipulit ja chilit (poista siemenet). Raasta pecorinojuusto sekään ja hienonna yrtit ja sipulin varret kulhoon. Lisää kuutioidut avokadot sekä jokiravunpyrstöt. Sekoita kaikki hyvin sekaisin. Lisää al dente keitetty spagetti joukkoon. Itse keitän spagettia 1 minuutin vähemmän kuin mitä ohjeessa lukee. Sekoita spagetti ja kastike sekaisin, lisää tarvittaessa spagetin keitinvettä. Mausta suolalla, jota saa lisäillä aika reippaasti. Maistele välillä, sillä suola on tämän ruuan The Juttu. Sitä on oltava tarpeeksi. Syö heti ja nauti hyvän valkoviinin kanssa.

Kommentit