Hellepäivän vesimelonijuoma


Viimeinen työviikko ennen kesälomaa alkoi. Mies ja tytär aloittivat lomansa tänään ja päätin yhdistää touhukkaan päivän päätteeksi murusilleni tuoreet mansikat ja vesimelonin. Meillä juodaan iltaisin paljon erilaisia jugurttipohjaisia hedelmäjuomia. Helmin suosikki taitaa olla perus hedelmäjuoma, jossa on surrautettu yhteen kiiviä, banaania ja mansikkaa. Nyt kesän tullen pääsen käyttämään omaa lemppariani vesimelonia, joka raikastaa kivasti juoman kuin juoman. Tässä hain vähän aasialaista tunnelmaa lisäämällä joukkoon vielä kardemummaa. Nää hedelmäjuomat on hyvä tapa saada muksu syömään hedelmiä... vielä kun saisin muut vihreät maistumaan. Meillä ei lapselle maistu salaatit tai tomaatit, kurkkukin vain hyvällä tuurilla. Mikä ihme siinä onkin, että lapsille nää terveelliset ruuat on ihan pakkopullaa? Yritän sitten raastaa porkkanaa ruuan joukkoon tai piilotella sipulia kastikkeeseen ihan pieneksi silputtuna. Yrtit Helmi kaivaa samantien pois ruuasta ja ilmoittaa, että "minä en syö näitä vihreitä!". Pitää vissiin rueveta tekee jotain vihreitä salaattipohjaisia terveyssmoothieita, mutta ne ei taas innosta mua yhtään.

1 banaani
kourallinen tuoreita mansikoita
iso pala vesimelonia
3-4 rkl turkkilaista jugurttia
1 tl jauhettua kardemummaa
1 rkl sokeria

Kaikki ainekset vaan sekaisin ja kone jylläämään. Mitä enemmän vesimelonia sitä juoksevampaa juomasta tulee. Tarjoa kylmänä!

Kommentit

Vilukissa sanoi…
Kokeilepas joskus tehdä lounaaksi vaikka salaatti jossa on pelkästään vihreää! Mitähän Helmi siihen sanoisi...? Tai voit sanoa että Lars on kasvanut niin isoksi kuin on syömällä just paljon vihreää ruokaa :P
Kanelibasilika sanoi…
Helmi sanoo: "En syö!" Sitten sitä kuunnellaan hetki ja sen jälkeen nostetaan pois pöydästä. Muutakaan ei sitten tule. Hirveen usein ei viitsi edes yrittää, kun täytyy toisen jotain syödä. Salaattia meillä on aina tarjolla ja siitä nappaa välillä kurkun paloja lautaselleen. Ehkä esimerkki sitten siirtyy joku päivä, näin toivon. Päiväkodissa tää on ihan yleinen juttu. Kysyessäni, syökö muut lapset vihreitä, niin ihan vaan muutama suostuu niitä maistaa. Aina kuitenkin laittavat lautaselle.

Tuota isoksi kasvamistakin ollaan yritetty, mutta nokkela tyttö vastaa siinä kohtaa, ettei hän halua isoksi :)