Kreikkalaista kanaa

Kreikan reissustamme on kulunut muutama viikko ja oli aika palata tunnelmaan tekemällä kreikkalaista ruokaa. Meillä on mainio resepti sitruunaisista uusista perunoista, joiden kaveriksi halusin viritellä mahdollisimman raikasta kanaruokaa. Tässä marinoinnissa yhdistyy sitruuna ja valkosipuli ja siten se muistuttaa meitä Kreikan lämmöstä. Lisukkeena nautimme kotimaisesta varhaiskaalista valmistettua coleslawta, joka on yksi lemppari salaateistani. Kun vielä nautimme illallisen tuulelta suojassa lasitetulla parvekkeellamme ja  ilta-auringossa, niin tunnelma oli melkein identtinen reissufiiliksiin nähden. Juomana nautimme muuten rose-viiniä, jota löysimme yhden pienen pullon Alkossa, Torresin viinitilan rose. Kreikkalaista viiniäkin tuli tuotua muutama pullo, mutta emme raaskineet avata kokonaista pulloa vaan säästämmen sen johonkin toiseen hetkeen.
Matkasta vielä... Parasta taisi olla rauhalliset ruokailuhetken iltaisin paikallisissa ravintoloissa, kun tytär pääsi leikkimään ravintoloiden leikkipaikoille ja äiti ja isi saivat nauttia rauhassa illallistaan. Helmin lempiannos oli "spagetti poromies" eli spagetti bolognese, jonka hän oppi tilaamaan itse. Itselle jäi mieleen tsatsiki ja sitruunalla valellut kanavartaat, souvlakit. Iltaisin meillä oli mahdollisuus seurata auringon laskua parevekkeelta. Hieno kokemus sekin, kun ilta tummuu varsin nopeasti.
Ensi viikolla onkin jo juhannusviikko ja suuntaamme perinteen mukaisesti Joutsenoon. Ihanaa päästä hetkeksi maalle ja äidin herkkupatojen ääreen. Nautin myös siitä, että ympärillä on paljon ihmisiä. Helmi odottaa jo kovasti soutelua mummin kanssa, nakkien paistamista nuotiolla ja kivien heittämistä järveen! Itselle pieni paussi todella raskaaseen työkevääseen tekee hyvää, sillä olen elänyt syksystä lähtien aikamoisessa epätietoisuudessa työni suhteen. Vaikka kuinka yrittää olla ajattelematt liian pitkälle, niin kyllä tällainen "lilluminen" syö ihmistä. Onneksi kuukauden päästä koittaa 5 viikon kesäloma ja sitä odotankin kuin kuuta nousevaa.

Mukavia kesäiltoja kaikille!!

4 broilerin rintafilettä
½ sitruunan mehu (n. 0,5 dl)
0,5 dl oliiviöljyä
2-3 valkosipulinkynttä
suolaa ja pippuria myllystä

Laita fileet marinaadiin mielellään jo aamulla, viimeistään pari tuntia ennen paistoa. Purista sitruunanmehu ja sekoita se oliiviöljyn kanssa sekaisin. Pilko joukkoon valkosipulia ohuina siivuina ja mausta suolalla ja pippurilla. Kaada marinaadi rintafileiden päälle ja anna maustua useamman tunnin. Paista filepihvit 200 asteessa n. 30 minuuttia riippuen pihvien paksuudesta.


Kommentit