Toast skagen

Kevät! Vaikka pihalla on vielä lunta paljonkin, huomasimme Helmin kanssa, että rapun edessä krookukset jo nostavat päänsä mullan seasta. Tällä viikolla olemme tarkkailleet joka iltapäivä, kuinka paljon krookukset ovat kasvaneet päivän aikana. Iltapäiväauringossa teksisi jo mieli päästää se Ronja Ryövärintytöstä tuttu Keväthuuto, sillä niin kovasti jo kaipaan kesää ja aurinkoa. Kevään lomasuunnitelmat on jo tehty aikoja sitten ja ensin suuntaamme Tukholmaan ja toukokuussa Kreikkaan. Toki malttamattoman mieleni takia myös kesäsuunnitelmat ovat pitkälti jo tehtyjä ja kovin mökkipainotteisia. Pidämme molemmat yhden viikon "omaa lomaa" Helmin kanssa ja 4 viikkoa koko perheen yhteistä lomaa.


Meidän kevään juhlarupeama starttaa aina miehen synttäreistä. Sitä seuraa (seurasi) isäni synttärit, siskon synttärit, vappu, Helmin nimipäivät, äitienpäivä ja omat synttärini. Yhtä juhlaa siis kesäkuuhun asti! Mies rakastaa äyriäisruokia ja siksi ideoin hänen synttäripäiväänsä juhlistamaan tämän ihanan Toast Skagen ohjeen. Ainekset ovat summittaiset. Jokirapujen tilalla käy tietysti tavalliset katkaravutkin, mutta jokiravuilla ohjeesta saa vielä juhlallisemman. Oiva vappuruokaresepti muuten!

200 g jokirapuja
½ dl majoneesia
½ dl ranskankermaa
1 rkl tilliä
2 rkl ruohosipulia
pikkuisen sitruunanmehua
ripaus valkopippuria
ripaus mustapippuria
(suolaa)
koristeeksi kirjolohenmätiä

7-8 palaa paahtoleipää
voita

Sekoita täyteainekset keskenään. Säästä kirjolohenmäti kuitenkin koristeeksi. Leikkaa paahtoleivänpaloista kuoret pois ja paista leivät paistinpannulla voin kanssa rapeiksi. Lado täytettä leivälle ja koristele mädillä. Tarjoa heti.

Kommentit