Pientä suolaista: Graavilohileipäset ja tuhkajuustoa viikunahillolla

Lapsen syntymän jälkeen kahvivieraiden määrä on varmaan kymmenkertaistunut. Ennen tuli ystäviä kutsuttua iltaa istumaan viinilasillis(t)en ja juustojen äärelle, mutta nykyään perussunnuntaimeininkiä tuntuu olevan se, että joku ystävä-/sukulaisperhe on tulossa kyläilemään. Musta on kivaa, että Helmi tottuu siihen, että kotona käy paljon vieraita ja ympärillä on ihmisiä, jotka ovat osa hänenkin lapsuuttaan ja kasvuaan kohti aikuisuutta. Välillä vaan tuntuu aika loppuvan kesken, kun viikonloppuja on kuitenkin vuodessa vaan n. 50 kappaletta ja mukavia ystäviä olis kiva nähdä useamminkin.

Kahvivieraille on tapana tarjota suolaista ja makeaa. Sunnuntaina vieraanamme olivat Helmin serkkupojat vanhempineen. Tällä kertaa lähdin tällaiselle pikkusuolaiset linjalle ja nää herkut oli sen verran maittavia, että halusin ne laittaa tänne ylös. Lohileipien kuvista puuttuu avokadon viipaleet, jotka laitettiin leipien päälle vasta tarjoiluvaiheessa. Avokado kun mustuu niin helposti.

Mennä viikolla sain aikaiseksi varata kalenterista yhden kesäkuun alun viikonlopun siihen, että kutsun läheisimmät naispuoliset ystäväni kunnon dinnerille juhlistamaan ikänaissarjaan liittymistäni. Tuostakin meinasi syntyä stressi, kun olisin alunperin halunnut kutsua enemmänkin ystäviäni, mutta päädyin sellaiseen komboon, jossa kaikki tuntevat toisensa etukäteen ja aika hyvin. Ei sitten tartte emännän huolehtia muiden viihtyvyydestä ja tutustuttaa naisia toisiinsa. Lisäksi mahdutaan toivottavasti kaikki samaan pöytään illastamaan. Tässä on ollut aika rankka kevät (edelleen suren kovasti läheiseni menettämistä) ja olin jo asennoitunut siihen, etten jaksa mitään järkkäillä, mutta tämä on hyvä kompromissi ja varmasti tulee tosi kiva ilta. Pitääkin alkaa miettiä menyytä.

Ja simakin pitäisi pistää tulemaan...

Lohileipäset:
Sinuhen Jälkiuuni Ruisneppareita
Piparjuurituorejuustoa
graavilohta
kurkkua
avokadoa viipaleina

Juustosnacksit:
Morbier-juustoa (eli tuhkajuustoa)
Tuc-keksejä
viikunahilloa
Hassut!Kommentit