Suolaiset vohvelit mädin, smetanan ja sipulin kanssa

Meidän vohvelirautamme on palvellut n. 25 vuotta ja hyvin se pelittää edelleen. Ystävänpäivän kunniaksi halusin yllättää sekä miehen että lapsen rapeilla vohveleilla. Toinen söi vohvelinsa itsetehdyn mansikkahillon kanssa ja toinen mädin, smetanan ja sipulin kera. Minä söin molemmilla täytteillä :) Suosittelen kokeilemaan vohveleita myös suolaisten täytteiden kera ja tämä versio toimi esimaisteluna myöhemmin toimitettavaa bliniähkyilyä varten. Meidän bliniohjeemme on muuten mainio ja suosittelen sitä lämpimästi.

Ystävänpäivästä tuli mieleen... Reilun viikon päästä suuntaan kylpylälomalle yhdessä ystäväni kanssa. Yksi yö ja kaksi päivää ihan vaan lillumista rauhassa, hyvää ruokaa ja mukavaa seuraa. Unohtamatta syväluotaavia analyysejä elämän menosta. Juuri tuollaista breikkiä kaipaankin tämän rankan alkuvuoden jälkeen. Varmaan sivuan myöhemmin kokemustamme Långvikin kylpylässä, mikäli siitä on jotain mainittavaa kirjoitettavaa. Se on muuten todella jännä juttu, että nyt lapsen ollessa reilu 2-vuotias kaipaan taas omaa aikaa ja hetkiä. Nämä tarpeet olivat poissa monta vuotta ja elämän täytti lähes 100 prosenttisesti lapsen (ja miehen) asiat. Huomasin sukulaisvauvaa hoitaessa olevani jopa huojentunut siitä, että vauva-ajat ovat meidän osaltamme ohi ja tytär on jo varsin omatoiminen taapero. Huvittavinta on se, että hän HALUAA mennä yökylään kummitädilleen ja me pääsemme sitten viettämään kahdenkeskistä aikaa ravintolassa syöden ja sohvalla maaten. Mahtavaa, kaikki voittavat. Muutenkin on liikuttavaa, kuinka esim. siskoni on hänelle niin rakas, että kummitädin lähdettyä alkaa nikottelu ja itkuisella äänellä tulee toteamus: "äiti, minulla on niin ikävä kummia".

3 valkuaista
3 keltuaista
½ tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
50 g sulatettua voita
4 dl maitoa
(jos teet makean version lisää 2tl vaniljasokeria)

Sekoita keltuaiset, suola, sokeri, maito, vehnäjauhot, leivinjauhe ja sulatettu voi kulhossa keskenään. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää vaahto muun taikinan joukkoon. Paista vohveliraudalla ja tarjoa heti mädin, smetanan ja sipulin kanssa.

Kommentit