Perunarieska

Olipas niin mainio pikkuinen iltapalaviritelmä, että jaan sen teidän kanssanne. Ruoka-aine määrät ovat tosin vähän summittaiset. Jääkaapista löytyi eiliseltä kaksi isohkoa keitettyä perunaa, joista tein löysän muussin. Lisään jauhoja, kananmuna, öljyä ja suolaa. Iltapala oli kypsymistä vaille valmista, kun uunin lämpö oli noussut 100 asteeseen :) Pikaruokaa siis parhaimmillaan. Käytiinkin Helmin kanssa uimahallissa, joten rieska tuli tarpeeseen. Tuplaa määrät, jos haluat enemmän kuin 3 pientä rieskaa.

On mahtavaa, kun huomaa ihan tosissaan nauttivansa 2-vuotiaan kanssa yhdessä uimisesta. Tosiasia on, että tätä ennen uimahallikäynnit ovat olleet vähän vaivalloisia. Ihan vauvana kävimme vauva-uinnissa, joka oli todella haastavaa meidän kohdalla ja lopulta totesimme, ettei siitä nauttinut kukaan; ei vauva eikä vanhemmat. Helmi kun oli vauvana hoikka ja varmasti paleli raukka siellä pullukoiden vauvojen keskellä. Otettiin uintiharrastus uudelleen ohjelmaan vuoden vanhana ja sillon oli jo eri meininki. Helmi tykkäsi, mutta äidiltä homma vaati jatkuvaa valvontaa ja "hihasta" kiinnipitämistä, kun suihkutilojen lattiat olivat liukkaat ja juuri kävelemään oppinut halusi tutkia kaikki paikat. Sama jatkui tavallisessa uimahallissa pitkään eikä äidin "rentoutuminen" tullut kuuloonkaan. Mutta nyt huomasin uima-altaalla hulluttelun jälkeen, että istuimme kaksin höyrysaunassa mukavia jutellen ja pitkään nautiskellen. Suihkussa sain rauhassa pestä tukkani ja laittaa jopa silmät kiinni hetkeksi :) Vaatteet tuli puettua hyvässä hengessä ja erityisen mukavaa oli syödä yhdessä kahvilassa uinnin jälkeiset herkut. Kun lähdettiin kotiin, Helmi totesi "Kiitos äiti tästä!". Ihan mahtavaa! Meillä on uimahalli muutaman bussipysäkin päässä, joten olemme siinä mielessä onnekkaita, että uimaan voi mennä ihan ex-temporekin.

Perunamuussi:
2 isohkoa keitettyä perunaa
maitoa
voita

vajaa 1 tl suolaa
1 kananmuna
n. 1 dl ohra-/vehnäjauhoja
tilkka öljyä

Tee löysähkö muussi perunoista. Lisää joukkoon kananmuna ja suola. Sekoita hyvin ja lisää jauhot. Lopuksi tilkka öljyä ja tee taikinasta pieniä nokareita pellille. Meillä tuli kolme pikkurieskaa. Painele nokareet jauhotetuilla sormilla lettusiksi ja paista uunissa 250 asteessa n. 10 minuuttia, kunnes rieskat ovat saaneet vähän väriä. Nauti oikean voin kanssa lämpimänä.

Kommentit