Haaste

Vilukissa laittoi tällaisen haasteen tulemaan. Koulussa aikoinaan inhosin kiertokirjeiden eteenpäin laittamista ja nytkin jätän haastamatta muita. Ihan sen takia, että luen nykyään niin vähän blogeja, etten keksi kelle laittaisin haasteen kiertämään. Mutta vastaan toki omalta osaltani tähän.

Haasteen säännöt:
1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään.
2. Pitää vastata myös haastajan 11 kysymykseen.
3. Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille.
4. Heidän pitää valita 11 bloggaaja jolla on alle 200 lukijaa. 
5. Sinun pitää kertoa kenet olet haastanut.  
6. Ei takaisin haastamista.
 Yksitoista asiaa minusta...
 
1) Tykkään tehdä valituskirjeitä, jos jokin tuote ei ole osoittautunut laadukkaaksi. Viimeksi sain muutaman lastenkirjan kustantajalta, kun annoin palautetta sidonnan laadusta.
 
2) Lapsen myötä olen muuttunut paljon tunteellisemmaksi. Ennen en liikuttunut tai itkenyt kovinkaan helposti. Nykyään aivan kummalliset asiat saavat silmäni kostumaan.

3) Olen luonteeltani hedonisti. Koitan elää elämääni niin, että muistan tuottaa itselleni hyvää tekeviä asioita säännöllisesti. Oli kyse sitten hyvästä ruuasta, seurasta, kylvystä, puhtaista lakanoista tai mistä vaan mukavasta.

4) Osoitan rakkauttani valmistamalla hyvää ruokaa perheelle ja ystäville.

5) Pidän hyviä käytöstapoja arvossa ja siksi liikutun joka kerta, kun lapseni kiittää minua hyvästä ruuasta tai ostamistani vaatteista tms.

6) Elämässäni on sattunut viime vuosina paljon takaiskuja, mutta silti koen syntyneeni onnellisten tähtien alla, sillä minulla on maailman paras aviomies ja juuri sellainen tyttö, jollaisesta aina haaveilin. Pienen perheen kanssa meillä on mukavia yhteisiä juttuja.
 
7) Pidän ihmisistä ja haluan omalta osaltani tehdä kaiken, jotta minulle tärkeät ihmiset ovat osa elämääni. Näen paljon vaivaa perhe-, suku- ja ystäväsuhteiden ylläpitämisessä.
 
8) Olen kiinnostunut kaikesta mystisestä. En ole perinteisessä mielessä kristillinen, mutta olen hengellinen. Uskon vahvaan intuitioon ja siihen, että toisilla on kyky nähdä enemmän kuin toisilla. Uskon myös, että tärkeät ihmiset suojelevat minua tuolla jossain.

9) Olen erittäin suurpiirteinen ja en kestä nipottamista tai jankkaamista mielestäni turhissa asioissa. Haluan siirtyä nopeasti eteenpäin. Työelämässä tätä puolta minussa koetellaan jatkuvasti kaiken maailman palavereissa. Turhaudun helposti ja joudun puremaan huulta viikottain. Välillä kyllä saatan avautua, jos koen, että asiat eivät edisty.

10) Äitiys on ollut juuri niin ihanaa kun aina ajattelin. Vaikeinta on sietää riittämättömyyttä sekä menettämisen pelkoa. Mikään ei ole niin tuskallista kuin se, että omaa lasta sattuu.

11) En voi sietää homejuustoa enkä Fazerin sinistä suklaata.
 
Ja sitten Vilukissan kysymyksiin vastaaminen:
 
1. Kevät, kesä, syksy vai talvi, ja miksi?
- Kaikki muut paitsi talvi. Inhoan talvea ja vuosi vuodelta pimeyden sietäminen on vaikeampaa. En pidä mistään talviurheilusta ja lumikin on hauskaa vain kuukauden verran. Jos voisin, asuisin talvet muualla kuin Suomessa.
 
2. Jos olisit jokin eläin, niin mikä olisit?
-Laiskiainen tai Koala. Nauttisin elämästä ilman kiirettä mihinkään ja juopuisin eucalyptyspuun lehdistä :)
 
3. Mitä tekisit jos voittaisit lotossa?
- Ottaisin sapattivapaata perheen kanssa. Nauttisin kiireettömyydestä ja yhteisestä ajasta. Ostettaisiin mökki ja matkusteltaisiin. Antaisin lähimmille jonkun summan, maksaisin asuntolainan pois ja loput säästöön.
 
4. Kenet ihmisen ottaisit mukaan autiolle saarelle (jossa olisitte vaikkapa vuoden)?
- Tietysti lapseni, mutta jos lähiperhe jätetään pois, niin jonkun parhaista ystävistäni.
 
5. Housut vai hame?
- Pitäisin enemmän hameita, jos työni sen sallisi. Vauvojen kanssa lattialla temmeltäessä housut ovat käytännöllisemmät.
6. Salainen paheesi? :P
- Jäätelön/karkkien syönti sängyssä lehteä lukien vielä sen jälkeen, kun olen pessyt hampaat.
 
7. Miksi aloit kirjoittamaan blogia?
- Alunperin blogi oli yhteinen harrastus miehen kanssa, mutta lapsen syntymän jälkeen tämä on muuttunut minun blogikseni. Rakastan ruokaa ja rentoudun tekemällä ruokaa. Täältä on helppo kaivaa hyvät reseptit esille uudestaan ja uudestaan.
 
8. Ketä ihailet?
- Edesmennyttä mummiani käytän usein "voimahahmonani". Mietin, kuinka hän olisi selvinnyt tilanteista tai miten hän olisi rohkaissut minua. Ihailen myös äitiäni monella tapaa. Miehessäni on piirteitä, joita kunnioitan. Ihailen ylipäätään ihmisiä, jotka säteilevät hyvää energiaa ja nauttivat elämästään vaikeuksista huolimatta.

9. Mikä saa veresi kiehumaan?
- Liian moni asia :) Kaikki lapsiin kohdistuva vääryys, hitaus, sivistymättömyys käytöksessä, epäoikeudenmukaisuus, pätemisen tarve, turhasta valittaminen, lyhytnäköiset päätökset yhteiskunnassa, hyvinvointiyhteiskunnan alasajo, väliinpitämättömyys...
 
10. Shoppailetko nettikaupoista?
- Lapselle ostan vaatteita, jos bongaan edullisesti. Lapsen ollessa vauva, ostin myös itselleni, koska en päässyt shoppailemaan rauhassa. Päätin aikoinaan, että ensimmäinen vuosi lapsen elämässä mennään täysin vauvan ehdoilla ja siksi jouduin luopumaan hetkeksi pitkistä shoppailuretkistäni.

11. Mikä oli lempiaineesi koulussa?
- Historia ja maantieto.

Kommentit