Smetanainen täytetty siika ja pinaatti-valkosipulimuussi

Mulla on blogiahdistus... En millään meinaa keksiä uusia ruokalajeja ja mielenkiintoisia reseptejä on tullut tosi vähän eteen viime aikoina. Ollaan toki tehty ruokaa, mutta ollaan käytetty hyväksi havaittuja vanhoja ohjeita. Mutta kyllä sitä näköjään aina välillä tulee jotain uuttakin kokeiltua, kuten tätä kokonaisena uunissa paistettua siikaa. Tähän päädyin ex-tempore kaupassa, kun kalatiskillä oli kerrankin tarjolla kokonaista siikaa ja kilohintakin oli yli puolet halvempi kuin fileellä. Kalasta tulee kokonaisena ihanan mehevää ja toki smetana tuo siihen vielä omaa mehevyyttään. Muussi maustui tällä kertaa pinaatilla ja puristetulla valkosipulilla. Ohjetta en tarkemmin laita, mutta meidän muussimme tuli hitunen pakastepinaattia ja yksi valkosipulin kynsi puserrettuna. Oikein hyvää vaihtelua ja valkosipulin tuoksu oli todella houkuttelevaa. Kuvaa kokonaisesta kalasta en ehtinyt ottaa, mutta se näyttää samalta kuin tämä nieriä.

Näillä herkuilla juhlistimme uuden vuoden aattoa ja huomenna kokkaamme sisäfilettä kera kantarellikastikkeen. Näin potkastaan uusi vuosi sopivasti käyntiin. Meillä on ollut varsinainen tautiepidemia loppu vuoden kiusana ja toivotaan, että mies (joka on nyt sairaana) pikku hiljaa pääsisi normaaliin kuosiin.

n. 400-500 g kokonainen siika
merisuolaa
kourallinen sitruunamelissaa
sitruunaa viipaleina
2 rkl smetanaa

Pyyhi kala kauttaaltaan talouspaperilla. Suolaa sisusta ja levitä kalan sisälle ensin sitruunamelissaa ja sitruunaviipaleet sekä lopuksi smetana. Laita kala uunivuokaan ja paista 200 asteessa n. 20 minuuttia. Älä anna kalan paistua liian kuivaksi. Kuori valmiin kalan päältä nahka ja nostele mehevää kalaa lautaselle. Tarjoile Rosamunda-perunoista tehdyn muussin kera, johon on sekoitettu pinaattia ja valkosipulia.

Hyvää uutta vuotta 2013 kaikille! Kuva alkuillasta Helsingistä, jossa piti turvautua kurahousuihin :)

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Onnea uudelle vuodelle 2013 ja kiitos maukkaista resepteistä!
Kanelibasilika sanoi…
Kaunis kiitos ja sinulle myös mukavaa vuotta!