Suppilovahvero-hevosenpaistipasta

Vein töihin osan saamistani suppilovahveroista, sillä pieni pakasteemme suorastaan pullistelee jo kesän antimien takia. Samalla yksi työkavereistani pyysi minua laittamaan jonkin kivan uuden sieniohjeen sivuillemme, joten tässä nyt yksi mieliversioistani. Tämä pasta ohje toimii nimenomaa suppilovahveron kanssa, sillä suppikset ovat tarpeeksi voimakkaan makuisia paistin seuraksi. Juhlavampaan menoon suosittelen kylmäsavustettua poronpaistia, mutta meidän lähikauppamme kilohinta hipoi 80 euroa, joten tartuin vieressä olleeseen hevosenlihaan. Tässä on siis käytetty ihan leivänpäälliseksi tarkoitettua valmiiksi pakattua paistia.

Koska perheessämme yksi ei syö lihaa, niin ohje on siinäkin mielessä kätevä, että lihan voi lisätä vasta valmiiseen annokseen. Mies siis söi pastansa pelkän suppilovahverokastikkeen kera ja minä sekä lapsi lisäsimme annokseemme kuutioitua paistia juuri ennen syömistä. Muita hyviä syksyisiä sieniohjeitamme ovat mm. kantarelli-kesäkurpitsarisotto, kantarellignocchit ja suppilovahverokastike.

Tällä viikolla kävin pitkästä aikaa teatterissa. Jos joku lukija on kulttuurin ystävä, niin voin lämpimästi suositella Teatteri Avoimien Ovien Muista minut-näytelmää. Jokainen nainen löytää tästä komediasta palan itseään ja sitä, kuinka omakin identiteetti on välillä vaarassa hukkua. Itse huomaan pohdiskelleeni viime aikoina sitä, kuinka kahden vuoden kotona olo on vaikuttanut omaan persoonaani ja ystävyyssuhteisiini. Toisten ystävien on ollut vaikea ymmärtää, kuinka olen ollut niin voimakkaasti kotiin päin kallellaan ja juttuni ovat pyörineet pääasiassa lapsen ympärillä. Nyt, kun olemme eriytyneet töihin paluun jälkeen, huomaan että pystyn taas paremmin keskittymään muihinkin kuin lapsiaiheisiin. Toisaalta eilen illallisella ennen teatteria, totesimme lapseni kummitädin kanssa, että elämä on sellaista. Jos ystävällä on avioeroprosessi päällä, hän puhuu vain siitä. Jos taas yt-neuvottelut työelämässä, keskitytään siihen. Pienen lapsen äiti keskittyy lapsesta puhumiseen. Näin se menee ja hyvät ystävät sen ymmärtävät. Niin kuin näissä muissakin elämäntilanteissa.

n. 1 l suppilovahveroita
1 pieni sipuli
2 dl kuohukermaa
n. 50g kylmäsavustettua poroa/hevosenpaistia
½ kanaliemikuutio
1/3 Koskenlaskija-juustosta
hiukan valkopippuria

Paista sienistä neste pois, lisää pilkottu sipuli pannulle. Kun sipuli on pehmennyt, kaada joukkoon kerma ja kanaliemikuution pala. Anna hiljaksiin kiehua n. 5 minuuttia. Lisää joukkoon Koskenlaskija juustoa ja mausta valkopippurilla. Anna vielä hautua kannen alla, kunnes kastike on saonnut. Lisää lopuksi joukkoon kuutioitu kylmäsavustettu liha. Tarjoile keitetyn spagetin kanssa ja raasta vielä päälle parmesan-juustoa.

Kommentit