Ruokapiiri ja Chez Dominique

Välillä muuta kuin ruokareseptejä. Me olemme molemmat miehen kanssa syntyperäisiä helsinkiläisiä. Mies on tosin asunut osan lapsuusvuosistaan Espoon puolella, mutta urbaaniksi häntäkin voi (espoolaisuudestaan huolimatta...:)) kutsua. Itse olen viettänyt lapsuuteni kesät tiivisti mökillä ja pienestä pitäen olen hoitanut omaa kasvimaatani mummin opastuksella. Tällä hetkellä asumme alueella, josta löytyy paljon vuokrattavia kasvimaita, mutta valitettavasti jonot ovat niin pitkät, että ihan lähitulevaisuudessa tuskin pääsen elvyttämään kasvimaanhoitotaitojani. Meitä kuitenkin kiinnostaa se, mitä suuhumme laitamme ja niinpä otin innolla vastaan tiedon, että alueellemme on perustettu ruokapiiri. Kävimme Helmin kanssa keskustelemassa vetäjän kanssa ja liityimme oitis tähän luomu- ja lähiruokaa tarjoavaan yhdistykseen.

Jäseneksi liittyminen maksaa 10 euroa vuodessa. Tilauksia tehdään kerran kuukaudessa tai harvemmin, jos itsellä ei ole tarvetta ostoksille. Tässä kuussa saimme ensimmäisen tilauksen tehtyä ja tunsin suurta tyytyväisyyttä, kun pääsin hakemaan oman, lähinnä juureksia, sisältäneen tilauksen 200 metrin päästä kotoamme asukastalolta. Hinnat olivat mielestäni ihan kilpailukykyiset. Mahtavinta oli kuitenkin se, että juurekset olivat laadultaan ihan toisenlaisia kuin kaupasta ostettavat nahistuneet ja kuivakat sukulaisensa. Ruokailuunkin tuli eri tavalla suunnitelmallisuutta, kun jääkaapissa odottaa pari kiloa erilaisia kasviksia. Nyt on tehty uunijuureksia, kasvispihvejä ja kesäkeittoa.

Ylläolevasta ruokapiiri-linkistä voit tarkistaa mikäli omalta kotialueeltasi löytyy vastaavaa toimintaa. Ehdottomasti voimme suositella, sillä näin jää turhat välikädet pois ja tiedät paremmin, mitä suuhusi pistät.

Toinen viime aikojen suuri tapahtuma on se, että pääsimme (vihdoin) testaamaan Suomen ainoan kahden tähden ravintolan, Chez Dominiquen Rikhardinkadulla. Ennen lasta voisi sanoa meidän jopa harrastaneen ulkona syömistä ja todellakin osaamme arvostaa huolella ja luovuudella tehtyä ruokaa. Aiemminkin oelemme kokeilleet tähtiravintoloita, joten mielenkiinnolla lähdimme katsomaan mistä tuo toinen tähti on Dompalle tullut. Vietimme 4-vuotishääpäiväämme ja veimme lapsen ekaa kertaa yökylään. Laitoimme ykköset päälle ja suuntasimme Kaartinkaupunkiin. Edessä oli maukas 7 ruokalajin menu, laadukkaat viinit ja mahtava palvelualttius. Kaikki nämä toteutuivat, mutta pientä yllätyksellisyyttä ja suurta Wau-momenttia jäimme kaipaamaan. Ruoka oli ihan erinomaista ja erityisesti mieleen jäi pääruuaksi saatu kyyhky sekä pienet alkupalat, joissa oli makua, ulkonäköä ja kekseliäisyyttä. Mutta edelleenkin olen sitä mieltä, että ravintola Demo ylsi vähintäänkin samaan vaikka tähtiä on yksi vähemmän.
              
 Kuva: Chez Dominiquen nettisivut

Mukava yllätys oli se, että nuoret ja osaavat tarjoilijat loivat tilaan elitistisestä vaikutelmasta huolimatta suhteellisen rennon tunnelman. Kertaakaan ei tarvinnut kuikuilla tarjoilijaa vaan vesilasi täyttyi itsestään ja leivänmurut siivottiin pöydältä huomiota herättämättä. Itselleni vanhempana suuren vaikutuksen teki viereisen pöydän keski-ikäinen mies, joka oli tuonut ravintolaan syömään juuri ja juuri täysi-ikäisen poikansa ja opetti tälle viinin saloja. Isä satsasi poikaansa ihanasti tarjoamalla yhteistä aikaa huippu ruuan ja juoman kera. Tällaisia kokemuksia haluaisin itsekin suoda omalle tyttärelleni tulevaisuudessa.
Kuva: äiti ja isi made by Helmi

Kommentit