Jauhelihacannelonit

Mikä ihme siinä onkin, että jauheliha kaikissa muodoissaan maistuu lapsille. Perusarkiruuaksi valmistin jääkaapin jämistä varsin oivan version canneloneista. Tämä meidän ohjeemme on kahdelle sopiva annos, sillä meillä tästä söivät kaksi iltaa sekä äiti että tytär.

Eilen kävin äitini kanssa Musiikkitalossa kuuntelemassa klassista musiikkia. Mikä lie kulttuuriviikko tässä on menossa, kun tämä oli jo toinen kultturellitapahtuma viikon sisään. Täytyy kyllä myöntää, että eniten eilisessä konsertissa minua miellyttivät Musiikkitalon arkitehtuuri sisältä sekä väliajan kahvi ja konjakki. Olen kasvanut lapsuudenkodissa, jossa soivat mm. Elvis, The Beatles, Simon and Garfunkel ja Danny. Lähimmäs klassista päästin siloin, kun isälläni oli "herkkä hetki" ja hän kuunteli Evita-musikkalin tunnuskappaletta, "Don't cry for me Argentina". Ehkä tästä lapsuudenperinnöstä johtuen en ole koskaan päässyt sisään klassisenpuolen kappaleisiin. Mutta aika ajoin on hyvä kokeilla ja laajentaa musiikkitottumuksiaan. Sen sijaan tämän syksyn ehdoton kohokohta oli syyskuun Leonard Cohenin konsertti. Toukokuulle olen jo varannut liput Patricia Kaasin konserttiin, jossa hän esittää Edith Piafin kappaleita. Joskus muistan meidän käyttäneen miehen kanssa musiikkia myös ruuanlaiton yhteydessä. Intialaisen ruuan tekeminen yhdessä oli erityisen mukavaa, kun keittiössä raikasi intialainen musiikki taustalla.

canneloniputkia

Jauhelihatäyte:
250 g paistijauhelihaa
1 prk yrttimaustettua tomaattimurskaa
2 valkosipulinkynttä
½ sipuli
suolaa
mustapippuria
½ tl kuivattua basilikaa
½ tl kuivattua oreganoa

Maitokastike:
3 dl maitoa
2/3 pkt Koskenlaskija-juustoa

Pilko valko- ja tavalliset sipulit. Ruskista sipulit pannulla. Lisää jauhelihapannulle ja paista kunnes jauheliha on kypsää. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Keitä miedolla lämmöllä n. 5 minuuttia.

Tee maitokastike. Mittaa maito kattilaan ja paloittele juusto joukkoon. Keitä hiljalleen, kunnes juusto on sulanut maidon joukkoon. Varo ettei maito pala pohjaan.

Täytä canneloniputket jauhelihatäytteellä ja laita putket uunivuokaan. Kaada päälle maitokastike. Paista uunissa 225 asteessa n. 30 minuuttia.




Kommentit