Poron ulkofilepihvit

Tässä onkin ollut jonkin aikaa blogihiljaisuutta. Ollaan tehty paljon ruokaa vanhoista resepteistä ja aiotaan jatkaakin sillä linjalla. Sitä on ihan tullut unohdettua, miten mainioita reseptejä meiltä löytyykään :) Nyt kuitenkin ihan uusi raaka-aine kehiin, sillä poro on parasta.

Olen ollut tässä jonkin aikaa yh-äitinä, kun mies on pitkällä kurssilla. Matkustamme Helmin kanssa viikonlopuksi Turkuun, jossa saamme viettää yhteisen yön koko perheenä hotellissa ja viime viikonloppuna mies livahti yhdeksi yöksi kotiin. Aika rankkaa olla näin pitkä aika erossa toisesta ja myös Helmi on selvästi ollut ikävissään, kun isi ei ole paikalla. Ollaan sitten paikkailtu isin poissaoloa varsin sosiaalisella elämällä, jonka tosin katkaisi Helmin ensimmäinen korvatulehdus.

Tänään saimme kuitenkin vieraaksi Simon, jonka kanssa teimme hyvää ruokaa syksyn herkuista sienistä sekä poron ulkofileestä, jonka löysin pakkasesta lepäämästä. Poro ei mielestäni tartte mitään ihmeellisiä kikkailuja, suola ja pippuri myllystä riittää maustamaan tämän herkun. Ja kaiken kruunasi punaviinilasillinen, jonka minäkin uskalsin ottaa vaikka olenkin vältellyt migreenin takia punaviiniä. Koputetaan puuta, jotta migreeni pysyisi poissa, sillä meillä on huomenna yhteinen lomapäivä, jonka vietämme mummilassa.

Sienikastikkeen sienet maistuvat myös Helmille pastan kera. Erityisen hyväksi sienet nousivat, kun muisteltiin sitä, että Helmi on itse kerännyt kanttarelleja kesällä mummin kanssa. "Nam, nam, aika hyvää!"

Niin jälkkärinä joimme mukilliset oikeata kaakaota, kermavaahdolla ja vaahtokarkeilla höystettynä. Namsk! Miksen ole aiemmin kokeillut...

n. 400 g poron ulkofilettä
suolaa
pippuria
voita paistamiseen

Nosta liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta. Leikkaa ulkofile sopiviksi pihvipaloiksi. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kuumenna valurautapannu kuumaksi ja laita siihen kunnon nokare voita. Paista pihveihin kaunis pinta molemmin puolin ja suolaa ja pippuroi liha. Laita paksuimpaan pihviin lämpömittari ja laita pihvit uuniin kypsymään. Odota että lihan sisälämpötila nousee n. 58 asteeseen. Meillä tämä kesti vajaa 10 minuuttia. Nosta lihat pois uunista ja anna pihvien vetäytyä hetki, Tarjoile sienikastikkeen ja perunamuussin kera.

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Olen ihan samaa mieltä, ettei poron (eikä muidenkaan otusten) "paremmat" osat tarvitse kuin voita, suolaa, pippuria kaverikseen.

Kanelibasilika sanoi…
Juu ja samaa mieltä tuosta voista. Voilla paistettuna pihvit ovat parhaimmillaan.