Nougat cup cakes

Syksyn tuoksu tuntuu jo aamuisin nenässä. Meille elokuun puoliväli ei vielä tarkoita koulun alkamista vaan Helmin syntymäpäiviä. Huippua, kuinka 2-vuotias jo ymmärtää syntymäpäivien päälle. Helmi on meuhkannut synttärikakusta (jona toimii äidin Body Shopin vartalovoipurkki) ja harjoitellu onnittelulaulua jo valmiiksi. Pidämme jälleen kahdet juhlat; sukulaisille ja ystäville erikseen. Helmi halusi mansikkakakun ja sellaisen hän myös sai. Lisäksi tarjolla oli sankarin toivomuksesta lihapullia ja perunasalaattia ja näitä cup cake-leivoksia. Ohje on löydetty Pullahiiren leivontanurkasta, kun etsin jotain vähän uudenlaista leivosta. Tämä perustuu Maraboun Nougat-tuplasuklaapatukkaan, joka on tosi herkkua.

Meillä alkaa elämässä myös uusi aikakausi, kun Helmi aloittaa päivähoidon ja minä palaan töihin. Saa nähdä mitä uusi, kiireisempi arki saa aikaiseksi täällä blogimaailmassa... Tuleeko sitä enää kokeiltua erilaisia juttuja ihan samaan malliin... Helmi pääsi onneksemme, Helsingin vaikeasta päivähoitotilanteesta huolimatta, ykköstoivepaikkaamme. Muutaman sadanmetrin päässä olevaan ryhmäperhepäivähoitoon. Paikka vaikuttaa tosi kivalta ja ryhmä on mukavan pieni. Olemme olleet harjoittelemassa nyt muutamana päivänä ja äidistä tuntui erityisen hyvältä kuulla positiivista palautetta reippaasta ja iloisesta tytöstämme. Haikeena jään muistelemaan kivoja yhteisiä päiviämme, kun kaikki oli niin leppoisaa ja loimme omat rutiinimme. Enpä voi muuta todeta kuin, että lapseni on ollut paras "työkaverini" tähän mennessä :)

2,25 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
2 kananmunaa
2 dl Frezza Mochaa
60 g voita

Kuorrute:
2,5 (125 g) Marabou Doppel Nougat-patukkaa
2,5 dl kuohukermaa

Tee ensin kuorrute jo edellisenä iltana. Lorauta kermaa kattilaan n. 1 dl ja laita suklaapatukat siihen sulamaan. Kun suklaa on sulanut, lisää loput kermat ja anna vielä seoksen kiehahtaa. Laita suklaakuorrute yöksi jääkaappiin ja vaahdota se seuraavana päivänä kuohkeaksi.

Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään kulhoon. Sulata voi ja sekoita kananmunien rakenne rikki. Lisää kuivien aineiden joukkoon kananmunat, frezza ja sulanut voi. Sekoita taikina tasaiseksi. Täytä muffinssivuuat lähes piripintaan, sillä nämä eivät juuri nouse uunissa. Muffinssit jäävät kivan kuohkeiksi ja kosteiksi. Meillä tuli yhteensä 11 kpl isoja muffinsseja. Paista 175 asteessa n. 15-20 minuuttia. Voit kokeilla tulitikulla muffinssit keskeltä, onko taikina vielä raaka. Jos tikkuun ää taikinaa, jatka paistamista.

Kuorruta Nougatkuorrutteella ja koristele vaikka nomparelleilla.

Kommentit

terttu sanoi…
Oikein kivannäköinen blogi sulla! Kivaa elokuuta!
Kanelibasilika sanoi…
Kiitos!! On aina kiva nähdä, ketä blogissa vierailee. Makoisaa loppukesää myös sinulle!