Japanilaiset jokirapukurkkukupit

Helmin synttäriviikko huipentui sukulaisjuhliin. Tarjottavana mm. oli marjoilla täytettyä Pavlovaa, tonnikala-parmesanpiirakkaa, parsa-parmesanpiirakkaa sekä kokeiluna näitä kurkkuihin tehtyjä "kuppeja". Idea on vallan mainio ja kupit ovat esteettisesti kauniita pikkupurtavia. Toteutus tökki siinä, että täyte ehti mennä hiukan liian juoksevaksi, joka johtui todennäköisesti siitä, että en kuivannut jokirapuja vaan niiden mukana täytteeseen tuli säilytyslientä. Seuraavan kerran siis suosisin sitä, että a) jokiravut kuivattaisiin talouspaperin päällä ja b) täyte tehtäisiin juuri ennen tarjolle asettamista. Ehkä pieni määrä tuorejuustoa myös paksuntaisi täytettä?

Mutta ohje on tässä kuitenkin, sillä nämä olivat hyviä ja kivan erilaisia. Kurkku kannattaa leikata mataliksi suupaloiksi, jolloin palan saa kerralla suuhun. Pallorauta on oiva apuväline, kun kurkkuun pitää kovertaa kuoppaa. Pikkulusikkakin toki käy. Ja graavilohella tulee varmaan myös mainioita suupaloja. Ohje on bongattu Kokit ja potit-blogista.

Meillä on nyt siirrytty arkeen. Vanhemmat käyvät töissä ja Helmi aloitti ryhmäperhepäivähoidon. Itse suhtaudun erittäin kriittisesti pienten lasten päivähoitoon, mutta oman lapsen kehityksen seuraaminen on tuonnut ainakin meidän perheelleemme varmuuden siitä, että meidän 2-vuotiaamme on valmis tällaiseen 6-7 tunnin hoitoon. Ja mukavan pienessä ryhmässä, mikä ei todellakaan ole itsestään selvyys Helsingissä. Ikävä tuntuu tulevan, mutta se on hallittavissa. Hassua on se, että harjoitellessamme yhdessä päivähoidon aloitusta huomasin, että Helmi söi paljon paremmin verrokkiryhmän kanssa kuin kotona. Jopa puuro maistui taas pitkästä aikaa.

2-3 kurkkua
jauhettua paprikaa koristeluun

350 g jokirapuja
1 prk smetanaa
n. 3 tl wasabitahnaa
tilkka sitruunanmehua

Sekoita täytteen ainekset keskenään. Kuori kurkku raidalliseksi leikkaamalla pystysuunnassa kuorimavetsellä noin sentin välein "raitoja". Leikkaa kurkut n. 3cm korkuisiksi paloiksi ja kaiverra palloraudalla niihin kuopat. Täytä kuopat jokiraputäytteellä ja koristele pinta jauhetulla paprikalla. Tarjoile mahdollisimman nopeasti.


Kommentit