Rukiinen mustikkapiirakka

Meillä perheessä on kiertänyt äidin isoäidiltä peräisin oleva piirakkapohjanohje. En ole uskaltautunut sitä juurikaan varioimaan, koska se vaan on niin hyvä. Tällä kertaa vehnäjauhot olivat lähes loppuneet kaapista ja lapsi nukkui päiväunia, joten kauppaan ei ollut asiaa. Kaapista sitten tarvittava määrä ruisjauhoja pohjaan ja hyvää se oli näinkin. Itse jätän pohjan tarkoituksella löysäksi, sillä kuiva mustikkapiirakka ei ole makuuni. Lisää siis ohjeeseen jauhoja, jos pidät tiiviimmästä tavarasta. Mustikat olivat suoraan tuoreena Joutsenon metsistä kerättyjä ja tänä vuonna päätinkin tehdä radikaalin tempauksen. En nimittäin kerännyt lainkaan mustikoita pakkaseen. Meillä on vielä viime vuotisia ja tyttömme ei tunnu pakastemustikoista välittävän. Hittoako sitä siis ahertamaan, jos ne eivät kuitenkaan maistu. Sieniä sen sijaan saimme pakkaseen viime viikon mökkikiertueelta.

Minä starttaan perjantaina viikonlopuksi Kööpenhaminaan, "äiti irrottautuu arjesta"-lomalle. Olen jo etsinyt netistä jonkin verran tietoa tanskalaisesta ruokakulttuurista ja odotankin, mitä makuelämyksiä matka tuo eteeni. Jännän matkasta tekee se, että päätin ensimmäistä kertaa elämässäni matkustaa ihan yksikseni. Ei tartte tehdä kompromisseja kenenkään kanssa ja joutuu näiden kotiäitivuosien jälkeen kuuntelemaan hetken itseään; mitä minä haluan. Jei, odotan matkaa tosissani vaikka ikäväkin taitaa kyllä tulla hyvin nopeasti..

Pohja:
200 g voita
5 rkl sokeria
1 kananmuna
1 tl leivinjauhetta
1 dl ruisjauhoja
1,5 dl vehnäjauhoja (tai halutessasi 2-2,5 dl)

reilu 1 l mustikoita
2 rkl perunajauhoja
5 rkl sokeria

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri keskenään. Lisää kananmuna ja sekoita taikina tasaiseksi. Lisää leivinjauhe jauhojen joukkoon ja lisää jauhot taikinaan. Sekoita hyvin. Kaada taikina piirakkavuokaan ja painele taikina vuokaan. Sekoita mustikoiden joukkoon perunajauhot ja sokeri. Kaada mustikat vuokaan ja paista piirakkaa 200 asteessa n. 30 minuuttia.

Kommentit

Dr.Sugar/Jinna sanoi…
Johan alkoi tekemään mustikkapiirasta mieli! =)
Kanelibasilika sanoi…
Kiitos kommentista. Onpas teillä kivanoloinen blogi. Jätskihammasta alkoi kolottaa. Pitää vierailla ajan kanssa :)