Graavilohitäyte uuniperunoille

Vielä hetken verran saa Rosamunda-perunaa kaupan hyllystä. Keskikesällä tarjonta on pääasiassa uutta perunaa, joka sekin kyllä meille maistuu. Yleensä teemme uuniperunoiden kanssa tämän huippu hyvän täytteen, mutta tällä kertaa kaupasta unohtui ottaa avokado mukaan, joten jouduimme säveltämään. Tämäkin versio oli hyvää ja varsinkin keitetty kanamuna toi täytteeseen mukavaa vaihtelua.

Kesäsuunnitelmia meillä on perinteisesti runsaasti, joten täällä blogissa varmasti hiljenee. Juhannuksen vietämme perinteisesti Joutsenossa, jossa meitä onkin todella iso porukka juhlistamassa keskikesää. Parhaimmillaan meitä on paikalla 10 aikuista ja 4 lasta. Helmikin saa siis seuraa "puoliserkuistaan", joista yksi neiti on 10 päivää Helmiä vanhempi, joten tytöillä on varmasti mukavat leikit edessä. Minä ja Helmi jäämme mökkeilemään ja mies palaa kaupunkiin kesäleskeilemään. Heinäkuun alussa aloitamme yhteisen loman mökkeilemällä Nummi-Pusulassa. Kesälomaan kuuluu myös reissu Turkuun ja Naantalin Muumimaailmaan, jota Helmi tuntuu odottavan kovasti. Lisäksi käymme jo toistamiseen Vartiosaaressa, tällä kertaa ystäväperheen kanssa. Ja sitten vielä vähän mökkeilyä sukulaisten mökeillä. Helmikin on oppinut jo sanomaan "äiti häsää!" ja se kuvaakin mun luonnetta hyvin. Aina pitää häsätä jotain ja paikoillaan ei pysytä :)
 
Mukavia kesäpäiviä kaikille!

1 prk kermaviiliä
1 prk ranskankermaa
1 tomaatti
n. 5 cm pala kurkkua
1 kevätsipuli varsineen tai tavallista sipulia
1 keitetty muna
150 g graavilohta
sitruunamehua
suolaa
valkopippuria

4 isoa Rosamunda-perunaa

Paista uuniperunoita 200 asteessa n. tunnin ajan. Sekoita kermaviili ja ranskankerma keskenään. Pilko tomaatti, kurkku ja sipuli pieneksi paloiksi. Sekoita kermaviilin joukkoon. Pilko myös keitetty kanamuna ja suikaloi graavilohi ja lisää ne täytteeseen. Mausta sitruunalla, suolalla ja valkopippurilla. Laita täyte jääkaappiin odottamaan perunoiden kypsymistä.

Kommentit