Porkkanaletut

Lettutaikina eri muodoissaan on yksi helpoimpia ja maistuvimpia ruokia. Itsetehdyt pinaattiletut hakkaavat valmisletut 6-0. Tänään testiin pääsivät porkkanaletut, jotka maistuivat meille raejuuston kera. Me paistamme lettuset valurautaisella blinipannulla, jolloin pinnasta tulee mukavan rapsakka ja koko on juuri sopiva pienen tytön käsiin.

Kesän ensimmäinen piknikretkikin tuli tehtyä alkuviikosta. Viime kesänä Helmi harjoitteli kävelemistä nurmikentällä ja nyt neiti pisti menemään pallon kanssa. Hienoja potkuja ja välillä hän keräsi äidille voikukkia. Sitten halittiin ja lepäiltiin auringossa. Syötin juustoleipiä ja viinirypäleitä. Kesä on ihmisen parasta aikaa!

Niin ja hei, muistutus Helsingin ihanista kahviloista. Pyöräilimme sunnuntaina koko perhe Töölöseen soutustadionin viereen kahvila Regattaan. Regatasta saa paitsi lämpimiä pullia niin myös nauttia nuotion tuoksusta ja merinäköalasta. Santsikupista maksetaan asiakkaalle 5 senttiä. Siinä on oikeanlainen asiakaspalveluasenne!

5 dl maitoa
2 kananmunaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
2,5 dl jauhoja
2 porkkanaa raasteena
1 rkl öljyä

voita paistamiseen

Riko maidon joukkoon kananmunat ja sekoita hyvin. Mausta suolalla ja sokerilla. Lisää jauhoja ja sekoita samalla. Lopuksi joukkoon vielä raastettu porkkana ja öljy. Jätä taikina jääkaappiin turpoamaan n. 30 minuutiksi. Paista kuumalla pannulla rapsakoita lettuja ja tarjoile raejuuston tai puolukkahillon kanssa.

Kommentit