Kampasimpukkarisotto


Minun kotona olemisen myötä meillä on päädytty varmasti hyvin tyypilliseen ratkaisuun; nainen hoitaa ruokahuollon. Mielelläni teenkin ruokaa, mutta tässä arkisten ruokien keskellä nautin niistä hetkistä, kun mies ottaa viikonlopun illallisen tekovastuun. Olen myös vahvasti sitä mieltä, että ruokaa laittava ja siivoamaan kykenevä mies on paras lääke pikkulapsiperheen onnelliseen arkeen. Näin äitienpäivän kynnyksellä onkin oikea aika muistuttaa miehiä siitä, että vaikka luontevasti kotonaoleva hoitaakin pääasiassa kodin askareet, niin kyllä se äiti osaa arvostaa sitä, kun saa ruuan valmiina eteensä. Tämän päiväinen risotto-ohjeemme on miehen tekosia. Ja taivaallisen hyvää, niin kuin kaikki mitä hän keittiössä saa aikaiseksi. Helmikin maisteli risottoa, mutta kampasimpukat olivat vielä liian eksoottisia hänen makuunsa.

Ihanaa äitienpäivää kaikille huomenna ja muistakaa hemmotella arjen sankareita!

3 dl risottoriisiä
3 rkl öljyä
2 valkosipulinkynttä
1 pieni sipuli
1,5 dl valkoviiniä
n. 6-7 dl kalalientä
1-2 dl kermaa
1,5 dl raastettua pecorino romano-juustoa
1 rkl voita
hiukan sahramia
mustapippuria
suolaa

n. 3-4 kampasimpukkaa per syöjä.

Tee ensin kalaliemi valmiiksi, silppua sipulit ja raasta juusto valmiiksi. Kuumenna öljy pannulla ja kaada risottoriisi joukkoon. Anna riisin imeä öljy itseensä. Lisää sipulit ja valkosipulit. Pyörittele hetki. Varo etteivät riisit saa liikaa väriä. Lisäile pannulle kalalientä ja valkoviiniä aina n. 1 dl kerrallaan. Pyörittele riisejä ja odota, että ne ovat imeneet nesteen itseensä. Lisäile taas nestettä ja jatka tätä niin kauan, kunnes riisi on kypsää.

Tässä kohtaa voit alkaa paistamaan sulaneita kampasimpukoita toisella pannulla. Paista simpukaoita n. minuutti kummaltakin puolelta kuumalla pannulla. Tarkoituksena on saada kaunis pinta simpukoihin. Samaan aikaan kampasimpukkojen paistamisen kanssa lisätään risottoon mausteet ja kerma. Sekoita ja lisää vielä juustoraaste joukkoon. Lopuksi viimeistellään nokareella voita. Asettele kampasimpukat risoton pinnalle ja nauti heti.

Kommentit

Säihky sanoi…
Nam, näyttääpä hyvältä! Kampasimpukat ovat ihania.