Hapankaali-lohiwokki

Tämä Maku-lehdestä (04/11) napattu ohje on odottanut oikeaa hetkeään jo aika kauan. Resepti kiinnitti huomioni sen takia, että tässä on kaikkia omasta mielestäni mainioita ainososia yhdistettynä; hapankaalia, lohta, piparjuurta, currytahnaa, kookosmaitoa jne. Ei voi tulla pahaa. Hapankaali on mainiota ruokaa ja melkein hetken ikävöin grillimakkaran makua (tai tuoksua) sen kera.

Meillä kun on perheessä ollut tapana juhannuksen aatonaattona grillata makkaraa ja syödä sitä lämmitetyn hapankaalin kera grilillä. Mutta koska raskausajasta jäänyt ällötys sianlihaa kohtaan on saanut minut välttelemään makkaaraakin, saa tämä ohje hapankaaliin uuden ulottovuuden. Thaimaalainen makumaailma sopii kaaliin mainiosti ja ruoka suhteellisen helppo valmistaa. Tämä ei ole tulista, sillä currytahnaa tulee sen verran vähän. Helmikin popsi tätä iltapalaksi, kun hänelle iski annoskateus vanhempien ruokaa katsellessaan. Ohje on 3 hlö:lle.

tilkka rypsiöljyä
vajaa 1 tl piparjuuritahnaa
vajaa 1 tl punaista (tai jotain muuta) currytahnaa
200-300 g hapankaalia
1 porkkana raastettuna
kourallinen herkkusieniä lohkottuina
200 mll kookosmaitoa
0,5 rkl soijakastiketta
hyppysellinen suolaa
hiukan mustapippuria myllystä
300 g lohta kuutioituna

munanuudeleita

Laita vesi kiehumaan munanuudeleita varten ja keitä ne ohjeen mukaan. Kuumenna öljytilkka pannussa. Lämmitä piparjuuri- ja currytahnaa öljyssä ja sekoittele ne sekaisin keskenään. Lisää valutettu hapankaali, porkkanaraaste ja herkkusienilohkot. Lämmittele hetken ja sekoittele. Sitten joukkoon kookosmaito, soijakastike ja mausteet. Anna kiehua n. 5 minuuttia. Lopuksi kiehauta lohipalat kastikkeen joukossa. Lisää lopuksi keitetyt munanuudelit joukkoon ja pyöräytä kaikki sekaisin. Voit vielä repiä annoksen päälle thaibasilikaa antamaan lisämakua.

Kommentit