Bataattisosekeitto

Tuntuu, että näinä päivinä kaikkein haastavinta ruuanlaitossa on arkisten ruokien keksiminen. Varsinkin, kun ruokakumppanina on suhteellisen pienellä ruokamäärällä elävä ja aika ennakkoluuloisesti kaikkeen suhtautuva alle 2-vuotias. Montaa ruokalajia en jaksa vääntää, joten meidän pitää Helmin kanssa löytää kompromisseja vanhempien kulinarististen nautintojen ja simppeleiden, hänellekin maistuvien ruokien väliltä. Varmasti maistuvia ruokia ovat makaroonilaatikko, jauhelihakastike, kalaruuat (thank god!), pinaattiletut ja -keitto sekä erilaiset sosekeitot. Tänään kokeilin taas pikku neidin pinnaa vaihtamalla perinteisen purjo-perunasosekeiton bataattiversioon. Varsin maukasta tulikin ja tämä ohje onkin hyvä pistää ylös. Pääsee meidän perusruokakiertoon mukaan. Ja maistuu siis myös vanhemmillekin!

Ja jos joku lukija sattuu tietämään hyviä niksejä taaperon nirsoilun taltuttamiseen, niin niitä otetaan ilolla vastaan. Erilaisia keinoja on jo käytössä, mutta niitä ei ole koskaan liikaa. Vaikkakin taitaa olla niin päivästä ja tuurista kiinni, mikä maistuu ja kuinka paljon. Yksi niksi on tämä alla oleva, eli ruokaseuraa neidille. Helmi on tullut äitiinsä ja on sitä mieltä, että mitä enemmän pöydässä on syöjiä sen kivempi. Tänään saadaankin ruokavieraita helatorstain kunniaksi!n. 500-600 g bataattia
pala purjoa (n. 10cm)
1 iso valkosipulinkynsi
0,75 dl kasvislientä
2 rkl ranskankermaa
tuoretta basilikaa
valkopippuria
(suolaa)

Kuori ja leikkaa bataatti sekä purjo paloiksi. Kuori ja siivuta valkosipuli ja laita se kattilaan bataatin ja purjon kanssa. Keitä kasvikset kasvisliemessä kypsiksi ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää joukkoon ranskankerma ja basilikanlehdet ja surrauta vielä keitto tasaiseksi. Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla.

Kommentit