Baileysjuustokakku

Kevääseen kuuluu lukuisa määrä juhlia. Meillä myös omat syntymäpäiväni, joiden johdosta leipasin jo varmaan vuoden mielessä pyörineen klassikon. Ohje on se ihan perinteinen, ilman mitään omia lisäyksiä. Sillä tää ei kerta kaikkiaan kaipaa mitään kikkailua, vaan on ihan taivaallisen hyvää juuri näin yksinkertaisena. Koska likööri kiehautetaan, ei tämä myöskään sisällä alkoholia. Maistuu siis kaikille. Meillä on normaalia isompi irtopohjavuoka (26 cm), joten kakkumme jäävät vähän normaalia littanimmiksi. Ohje sopii siis parhaiten siihen perinteiseen 24cm irtopohjavuokaaan. Tarkoituksena oli koristella kakku mansikoilla ja vadelmilla, mutta lähikaupan hyllystä olivat kyseiset herkut loppuneet. Mielestäni maun puolesta tämä kakku ei lisukkeita kyllä kaipaakaan.

Pohja:
10 kpl digestivekeksejä
50 g sulatettua voita

400 g mascarponejuustoa
2 dl kuohukermaa
160 g tomusokeria (n. 2,5 dl)
1 rkl vaniljasokeria
1 dl Baileys-likööriä
3 liivatelehteä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Murskaa keksit joko tehosekoittimessa tai nuijimalla. Sekoita muruseokseen voisula ja kaada muruseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Painele lusikan avulla keksipohja tiiviisti kasaan. Laita jääkaappiin kylmenemään.

Vatkaa kermavaahdoksi ja lisää vaahtoon mascarponejuusto, tomusokeri ja vaniljasokeri. Sekoita hyvin sekaisin. Kiehauta Baileys-likööri. Puserra liivatteista ylimääräinen vesi pois ja laita liivatteet kuuman liköörin joukkoon. Sekoita hyvin, jotta liivatteet liukenevat tasaisesti nesteeseen. Valuta baileyslikööri ohuena nauhana, hyvin samalla sekoittaen, täytteen joukkoon. Kaada täyte keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään 3 tunniksi. Koristele halutessasi.

Kommentit

Suketus sanoi…
Ooo mikä ohje, tätä on pakko kokeilla! Nam!
Kanelibasilika sanoi…
Tää oli parasta pitkään aikaan ja todella helppo tehdä. Kokeile ihmeessä!