Sitruuna-ananasrahka

Lemon curd-tahna on hävinnyt hyvin ihan leivänpäälle levitettynä, mutta saimme sentään hyödynnettyä sitä tässä rahkassa. Ananas tuo tähän mukavaa makeutta, mutta silti tämä jälkkäri on mukavan raikas. Keskiviikkona meillä oli kaverini Simo käymässä ja hän toi mukanaan kalasaaliistaan haukea, jonka hän oli tehnyt Hampurin hauki ohjeen mukaan. Vitsi kun se oli hyvää. Olen aina pitänyt haukea vaikeana kalana ruotoisuutensa takia, mutta itseasiassa ruodot ovat niin pehmeitä, että eivät ne haitanneet. Pienet hauet ovat maukkaita, mutta isommat saattavat olla hiukan puisevan makuisia. Sen verran hysteerinen olin kuitenkin ruotojen suhteen, että Helmille en uskaltanut ruokaa antaa, vaikka hän onkin suuri kalan ystävä. Lisukkeena meillä oli kermaviiliin tehtyä kastiketta ja uunijuureksia.

Oli muuten näppärää ihan arkenakin toteuttaa tällainen kaveri-illanistujainen, kun ruuan teko oli jaettu useammalle. Itse olin kämmännyt inssini aiemmin päivällä, joten lohturuoka, -seura ja -juoma hyvän valkoviinin muodossa tuli tarpeen. Vielä illalla nukkumaan mennessä en voinut olla nauramatta omalle parkkeeraussähläykselleni, josta inssi varmasti kertoi hykerryttävää tarinaa omassa illallispöydässään. Mutta kyllä se kortti vielä tulee!!

Keskiviikon mukava uutinen oli, että meitä oli onnistanut Ruokailmiö-blogin arvonnassa! Jee, palkintoa odotellessa...

1 prk rahkaa
1 prk kuohukermaa
1,5 rkl sokeria (tai maun mukaan)
3 rkl Lemon curd tahnaa
1 prk ananaspaloja

Vaahdota kerma ja lisää joukkoon rahka ja lemon curd tahna. Sekoita hyvin. Pienennä ananaspaloja hiukan ja laita ananakset rahkan joukkoon. Mausta lopuksi sokerilla.

Kommentit