Uunissa paahdettuja maa-artisokkia, perunoita, valkosipulia ja lohta

Miespuoleinen Kanelibasilika oli useamman päivän työmatkalla Lontoossa, jossa tunnetusti ruokakulttuuri ei ole sieltä parhaimmasta päästä. Kotiintulon kunniaksi tarjottiin kalaa ja paahdettuja kasviksia. Unohtamatta Riesling-viiniä. Uuniruuat ovat tulleet tutuiksi ja lemppareiksi lapsen kanssa, koska niissä passiivinen valmistusaika on yleensä pidempi kuin itse aktiivinen ruuan tekeminen. Yksinkertainen makumaailma on parhaimmillaan hyvää ja tästä kombosta jäi parhaiten mieleen kokonaiset valkosipulinkynnet ja maa-artisokka, jota oli jäänyt yli muussista. Lohi oli päällystettu tällä ohjeella, joten kastiketta ei tarvittu.

Kun mies seminaarisoi ulkomailla, niin me vietimme Helmin kanssa aktiivista elämää. Vieraita tuli ja meni. Oli muskaria ja taaperotanssia sekä äidin vapaailta Jokerit-katsomossa sukulaispojan kanssa. Helmi sai sillä aikaa katsella hetken muutakin kuin äitinsä kasvoja. Mutta kyllä on kivaa olla koko jengi kasassa. Arki on ehdottomasti kivempaa kolmistaan kuin kahdestaan.

Ai niin, varasimme miehen kanssa kahdenkeskisen ajan viettopaikaksi yhden yön täältä. Mitenköhän jaksaisi odottaa toukokuun loppuun...

maa-artisokkaa
Rosamunda-perunoita
suolaa
oliiviöljyä
cajun-mausteseosta

1 kokonainen valkosipuli
hunajaa

Kuori ja leikkaa maa-artisokat ja perunat sopiviksi paloiksi. Laita palat uunivuokaan ja kaada päälle oliiviöljyä. Pyöritä kasvikset öljyssä ja rouhi päälle merisuolaa sekä cajun-maisteseosta. Leikkaa valkosipulista lakki irti, niin, että nappaat kynsistä vain muutaman millin pois. Kaada valkosipulin päälle hiukan hunajaa ja laita se kasvisten joukkoon. Samalla kannattaa paistaa myös lohi, joka kypsynee samassa ajassa. Paista 200 asteessa n. 40 minuuttia.

Kommentit