Leipäjuustopastaa

Helmi tuntuu tykkäävän juustoista, erityisesti mozzarella ja leipäjuusto ovat suosikkeja. Niinpä tämä pastakastike maistui myös hänelle, tosin couscousin kanssa. Simpukkapastat ovat vielä pieneen suuhun aika ison kokoisia. Tämän kastikkeen "juju" on pieni tilkka kermaa, joka pehmentää kastikkeen tomaattisuutta mainiosti.

Miespuolinen Kanelibasilika ja Helmi nautiskelivat tätä kahdestaan perjantai-iltana, kun minä suuntasin ulos syömään lapsuudenystäväni kanssa. 3,5h jatkuvaa pälätystä ja kolmenruokalajin menu kera Cosmopolitan-drinkin ja valkoviinin. Namsk! Haastan kaikki kotona olevat äidit lähtemään nauttimaan välillä muiden tekemää ruokaa ilman lapsia. Tekee nimittäin todella hyvää vaan istua ja nauttia hyvistä makuelämyksistä. Ja paikka oli muuten Strindbergin yläkerta, jossa ruoka oli mainiota, näköala Esplanadin puistoon on hieno ja asiakaskunta on... noh hiukan varttuneempaa osastoa. Jos haluat tuntea itsesi nuoreksi, niin sinne sitten. Takaan, että olet nuorimmasta päästä :)

1 prk paseerattua tomaattia
70 g tomaattipyrettä
½ sipuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä silputtuna
1 tl sokeria
1 tl kuivattua basilikaa
1 tl kuivattua oreganoa
1 rkl balsamicoa
200 g leipäjuustoa
n. 3 rkl kuohukermaa
tuoretta basilikaa
(suolaa)

simpukkapastaa
parmesanraastetta

Paista sipuli- ja valkosipulisilppua pienessä tilkassa öljyä. Kun sipulit ovat pehmenneet lisää paseerattutomaatti ja tomaattipyre. Sekoita ja mausta sokerilla, kuivatulla basilikalla, oregaanolla ja balsamicolla. Anna kiehua hiljaksiin n. 5 minuuttia. Lisää tämän jälkeen kuutioiksi leikattu leipäjuusto. Anna leipäjuuston hiukan sulaa kastikkeen joukkoon. Tämän jälkeen voit lisätä kerman ja hiukan tuoretta basilikaa. Anna vielä kiehua muutama minuutti. Tarjoa simpukkapastan ja parmesanraasteen kera.

Kommentit