Couscous-halloumisalaatti

Etsin netistä inspiraatiota couscous-pohjaiseen salaattiin, johon iski yhtäkkinen himo. Tiedä sitten, oliko mielessä jo kesä ja kesään sopivat piknik-ruuat, sillä tämä ohje on siihen vallan mainio. Vastaan tuli Uneliaan kokin couscous-salaattiohje, jossa on muutamakin meidän arvostama raaka-aine, eli avokado ja halloumi-juusto. Sovelsimme ohjetta hiukan lisäämällä mm. valkosipulia ja kurkkua sekä käyttämällä pähkinöiden sijasta pinjansiemeniä.. Seuraavan kerran vaihtaisin greipin kahteen appelsiinin, sillä vaikka greipistä pidämmekin, nin sen happamuus tuntui dominoivan salaattia hiukan liikaa. Suosittelen kokeilemaan vaikka lounassalaatiksi töissä.

Me vannoutuneet cityihmiset, joiden makuuhuoneen vierestä kulkee raitiovaunu, hankimme auton. Yli 30 vuotta tuli vastustettua oman auton hankkimista, mutta nyt kun elämäntilanne on muuttunut niin, että auto kerta kaikkiaan helpottaa matkoja poispäin kaupungista, niin pyörsimme periaatteemme olla hankkimatta omaa autoa. Miehellä siis on kortti ja olemme käyttäneet city car-clubin yhteiskäyttöautoja, mutta nyt kun minäkin päätin ajaa kortin, niin auto tuli hankittua.Onkohan sitä nuoruudesta enää yhtään periaatetta, mitä en olisi syönyt? Naimisiinkin tuli mentyä, vaikka sekin oli yksi niistä :)

3,5 dl vettä
0,5 tl suolaa
1 rkl oliiviöljyä
3 dl couscous-suurimoita
1 pieni punasipuli
1 suuri appelsiini
1 verigreippi
1 avokado
2 rkl pinjansiemeniä
n. 5cm kurkkua
1 valkosipulinkynsi

200-400 g halloumi-juustoa
öljyä

Kastike:
2 rkl oliiviöljyä
1,5 rkl makeaa chilikastiketta
rouhittua mustapippuria
ripaus chilijauhetta

Keitä couscous-suurimet pakkauksen ohjeen mukaan kypsiksi. Mausta couscous suolalla ja oliiviöljyllä. Aloita näpertely irroittamalla sitrushedelmäpaloista kuori ja leikkaa hedelmäliha sopiviksi suupaloiksi. Kuori ja leikkaa avokado (vain kypsät kelpaa tähän!) paloiksi ja laita sitrushedelmäpalojen kanssa salaattikulhoon. Lisää jäähtynyt couscous, silputtu punasipuli, pieniksi paloiksi leikattu kurkku sekä pinjansiemenet salaattikulhoon. Puserra vielä joukkoon yksi valkosipulinkynsi.

Sekoita salaattikastikeainekset keskenään ja kaada kastike couscous-salaatin joukkoon. Leikkaa halloumijuusto viipaleiksi ja paista molemmilta puolilta kauniin kullanruskeaksi kuumalla pannulla. Lopuksi leikkaa juustoviipaleet kuutioiksi ja lisää salaatin joukkoon. Sekoita hyvin.

Kommentit