Thai-kalapihvit

Sei... Siitä ei juuri ole hyvää sanottavaa. Seitä ei meillä ole valmistettu, ellei lasketa einesruokia mukaan. Pakastealtaasta tulee napattua usein mukaan paneroitua seitä, jos on kiire ja ruuanlaittoinnostus on nollassa. Mutta itse emme ole seistä valmistaneet mitään, emme edes fish and chips-annosta tehdessämme. Tosiasia on vaan se, että sei on paitsi terveellistä niin ilmeisen ekologinen valinta ruokapöytään. Niinpä kokeilimme Uneliaan kokin thaimausteista kalapihviohjetta. Tämä ruoka toimii hyvin, sillä mausteet häivyttävät sein mauttoman olemuksen ja nämä pihvit keräsivät varsinkin miespuoleisen Kanelibasilikan suuret kehut.

400 g pakasteseitä
1 rkl kalakastiketta
reilu 1 rkl punaista currytahnaa (meillä Santa Marian, joka ei ollut kovin tulista)
1 valkosipulinkynsi
1 rkl sitruunanmehua
1 tl kaffirlimetinlehtiä murskattuna
1 valkuainen
3 rkl tuoretta korianteria

Tätä ohjetta varten tarvitset monitoimikoneen, jolla saat kalan hienonnettua. Paras lopputulos tulee, kun seitiä ei jauha liian hienoksi soseeksi. Sulata hiukan seifileitä. Laita monitoimikoneeseen sei, kalakastike, currytahna, kuorittu valkosipulinkynsi, sitruunamehu, kaffirirlimetinlehtimurska ja valkuainen. Sekoita koneella mureketaikinaksi. Lisää silputtu tuore korianteri. Muotoile taikinasta pihvejä. Paista voissa tai öljyssä pannulla n. 3-4 minuutia puoli.

Kommentit

Vilukissa sanoi…
Hhmm, jos mieheltä kysyy niin sei on tosi ekologinen valinta :) Ja tuleehan esim. moni mauste ihan yhtä pitkän matkan takaa :) Mut mä en muista koska sei olis maistunut jotenkin erityisen hyvälle, ehkä silleen paneroituna joo jos mukana on oikein kunnon perunamuussia ja esim. chilimajoneesia... nam.
Kanelibasilika sanoi…
Ihan samaa mieltä. Perunamuussi ja hyvä kastike, niin seikin menee. Mutta kokeilkaa ihmeessä näitä pihvejä. Nää oli tosi hyviä.