Pinaatti-mozzarellapastaa

Näitä pastareseptejä meillä jo riittää, mutta uudet tulevat aina tarpeeseen. Nyt kun kovasti puhutaan karppauksesta, niin Kanelibasilikassa nautitaan edelleen perinteisen pastan mausta ja helppoudesta. Pasta on ehkä parasta arkiruokaa, sillä sen valmistus sujuu yleensä niin kivuttomasti ja ennen kaikkea nopeasti. Välillä on niitä viikonloppuja, jolloin aika on myös vapaapäivänä kortilla ja silloin maistuu vaikka tämä helppo herkku. Alkuperäinen ohje löytyy täältä, Kulinaarimuruja blogista. Teimme pieniä muutoksia ja meidän versiomme näyttää tältä:

4 dl kuivapastaa (penne)
oliiviöljyä reilusti
1 sipuli silputtuna
1 valkosipulinkynsi viipaloituna
150 g pakastepinaattia
0,75 dl pastan keitinvettä
1 rs kirsikkatomaatteja
2 rkl auringonkukansiemeniä
125 g minimozzarella palloja
suolaa
pippuria

Keitä ensin pasta lähes kypsäksi ohjeen mukaan. Säästä keitinvesi, sillä tarvitset sitä kastikkeen teossa. Laita öljy pannulle kuumenemaan ja paista siinä sipulisilppu ja viipaloitu valkosipuli. Kun sipulit ovat pehmenneet lisää pakastepinaatti ja anna sen sulaa. Lisää 0,75 dl pastan keitinvettä ja anna kastikkeen kiehua hetki. Lisää puoliksi leikatut kirsikkatomaatit ja mozzarellapallot. Lisää myös auringonkukansiemenet ja keitetty pasta. Tässä kohtaa voit sammuttaa hellan levyn. Mausta pasta suolalla (älä pihistele!) ja mustapippurirouheella. Molemmat tietysti myllystä. Tarjoa heti kylmän valkoviinin kera.

Kommentit