Tuorejuustotäytteiset lohitaskut

Maku-lehden resepteistä löytyi tällainen lohiresepti, jota päätimme kokeilla. Meidän versiomme on tuossa alapuolella. Lohta syödään meillä aika usein, vähintään kerran viikossa. Uudet variaatiot ovat siis enemmän kuin tervetulleita. Tässä ohjeessa yhdistyi meille aiemmin tuntematon omena-piparjuuri tuorejuusto sekä parmesan. Piparjuuri on mainio mauste kalan kanssa. Se raikastaa varsinkin rasvaista lohta hienosti. Jos pitää piparjuuresta, niin kannattaa kokeilla tätä bataattimuusia, joka on maustettu piparjuurituorejuustolla. Meidän ohjeemme upposi kahdelle nälkäiselle aikuiselle.

500g leveää päätä lohifileestä
suolaa
mustapippuria

Täyte:
vajaa purkki Violan omena-piparjuuri tuorejuustoa (200g)
1 sipuli silputtuna
3 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
1 dl parmesanjuustoa raasteena
1 rkl kapriksia

Poista kalasta ruodot ja leikkaa se kahteen osaan. Tee molempiin paloihin keskelle pitkittäin viilto, joka menee nahkaan asti, mutta ei leikkaa kalaa kahtia. Taittele kalapalat auki täytettä varten. Mausta kalat suolalla ja pippurilla.

Alkuperäisessä ohjeessa neuvotaan paistamaan sipulit pehmeiksi, mutta me jätimme sen tekemättä ja sipuli pehmentyikin sopivasti uunissa. Sekoita siis kaikki täytteen ainekset keskenään ja nostele täyte kalan taskuihin. Paista 200 asteessa n. 25 minuuttia.

Kommentit