Valkosuklaa mustikkapalat

Netissä selatessa tulee tallennettua kirjanmerkkeihin mielenkiintoisia reseptejä, joita joku päivä suunnittelee kokeilevansa. Tämä valkosuklaa mustikkapala resepti löytyi Marien blogista. Olen odottanut, että saisimme tuoreita mustikoita, jotta pääsemme kokeilemaan reseptiä. Tuoreita siksi, että suhtaudun varauksella pakastemarjojen käyttöön, jollei reseptiä ole erikseen mainostettu pakastemarjojen käyttöä varten. Keväällä nimittäin jouduimme tukalaan tilanteeseen erään juustokakkureseptin kanssa, johon laitoimme pakastemansikoita. Kun vieraat tulivat paikalle ja kakku piti nostaa pois irtopohjavuuasta niin... homma lässähti kasaan. Ei muuta kun lusikoimaan täytettä annosmaljoihin ja niin siitä tuli sitten jonkinlainen pappilanhätävara. Epäilen, että lässähdyksen sai aikaiseksi pakastemansikoiden ylimääräinen neste.

Näitä paloja on tarkoitus pakastaa tyttäremme 1-vuotispäiviä varten. Innostuksissamme päätimme järjestää kahdet eri synttärit; toiset sukulaisille ja toiset ystäville (siis vanhempien ystäville lapsineen). Paree siis valmistella tarjottavia jo etukäteen, että pääsee juhlapäivinä vähän helpommalla. Vakavasti mietin jopa valmiin kakun tilaamista toisille synttäreille meidän lempi kahvilastamme. Kakkugallerian kakut ja leivokset on niin mahtavan hyviä ja niillä on kivoja kahviloita Helsingissä. Varsinkin Design Forumin yhteydessä oleva kahvila Erottajalla, on kiva, koska samalla voi kuolata suomalaisen designin helmiä.

Alkuperäistä ohjetta muutimme sen verran, että käytimme oikeaa voita. Meillä ei välitetä juoksevista valmisteita eikä margariinista. Ne ovat suorastaan pannassa.

4 munaa
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 dl kermaa
100g maitorahkaa
125g voita
2 dl mustikoita + 1/2 rkl perunajuhoja + 1/2 rkl sokeria

Päälle 200g (Pandan) valkosuklaata

Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä jauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe, ja vaniljasokeri. Vatkaa juokseva kerma ja maitorahka tasaiseksi. Lisää jauhot, rasva , kerma-maitorahka munavaahtoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kääntele perunajuhot ja sokeri mustikoiden sekaan. Lisää mustikat taikinaan kevyesti lusikalla käännellen. Älä vatkaa. Kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 175 asteisessa (kiertoilma)uunissa alimmalla tasolla noin 20 minuuttia. Paista vielä hetki jos piirakka ei ole vielä kypsä.
Jäähdytä piirakka hyvin. Sulta valkosuklaa mikrossa (tai vesihauteessa) puoliteholla noin 30 sekunttia kerrallaan ja sekoita, kunnes suklaa on kokonaan sulanut. Levitä suklaa jäähtyneen piirakan päälle. Anna jähmettyä viileässä. Leikkaa piirakka annospaloiksi ennen kuin suklaa on kokonaan kovettunut muuten suklaakuorrute murtuu leikatessa.

Kommentit