Tonnikalapiirakkaa parmesanilla maustettuna

Mikä lie kesäinen fiksoituma, kun lähes kaikissa ruuissamme on tällä hetkellä parmesanjuustoa. Ehkä Italianmatka on jäänyt päälle. Mutta hyvä parmesan on vaan niin maukasta. Sitä tekee mieli iskeä joka paikkaan, jos sitä löytyy jääkaapista. Tässä mukavan maukas suolainen piirakka kesäisiin iltoihin tai piknikille.

Meillä ollaan oltu ahkerasti piknikillä uuden asuinalueemme vehreillä nurmikentillä. Mitään kummoisia piknikeväitä emme kyllä ole tehneet, koska liikkuvainen tyttömme pitää huolen siitä, että piknikillä ei paljon istuskella. Vesimeloni, mansikat ja kaupan pakestealtaasta löytyvä mudcake, ovat olleet riittäviä. Ja termoksesta kahvia. Vesimeloni ja mansikat ovat myös tytön ykkösherkkua, mutta sillon pitää olla vaihtopaita mukana. Jälki on meinaan aika sottaista :)

Pohja:
125g voita
2,5 dl vehnäjauhoja
vajaa 3 rkl kylmää vettä
½ tl suolaa

Täyte:
2 kesäsipulia varsineen tai yksi normaali sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 prk tonnikalaa öljyssä
3 kanamunaa
1,5 dl ruokakermaa
1 prk ranskankermaa
1-1,5 dl parmesania raasteena
1 tl suolaa
1 mm kuivattua timjamia
sitruunapippuria

Nypi voi ja jauhot sekä suola sekaisin. Lisää vesi ja pyörittele taikinasta pallo. Levitä taikina piirakkavuoan päälle ja laita hetkeksi kylmään. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Riko kanamunat ja sekoita ne sekaisin ruokakerman ja ranskankerman kanssa. Lisää joukkoon parmesanraaste. Mausta seos suolalla, timjamilla ja sitruunapippurilla.

Paista pannulla silputut sipulit ja valkosipulit. Jätä hiukan varsisilppua koristelua varten. Kaada hiukan väriä saaneet sipulit piirakkavuoan pohjalle ja lisää piirakan päälle vielä tonnikalakerros. Sitten kaada kerma-munaseos piirakan päälle. Lopuksi painele pinnalle varsisilppua koristeeksi. Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia.

Kommentit