Munakas

Isäkuukausi, eli 6 viikkoa perheen yhteistä aikaa on nyt takana. Ihan mahtavaa aikaa ja erityisen tärkeää tytölle ja isälle. Toistaiseksi pisin aika, mitä olemme koskaan viettäneet yhdessä ja ihme kyllä toistemme naamat eivät alkaneet ahdistaa :) Yhtenä aamuna (oli niitä useampiakin) isä sai nukkua pidempään ja hänelle tarjoiltiin munakasta sänkyyn. Munakkaan voi täyttää haluammallaan tavalla, mutta pohja on aina sama.

Munakkaasta tuli mieleen ohje, joka on saanut innostuksensa Amsterdamista eli suolainen lettuohjeemme. Näitä tilattiin pannekoekenhuisseissa erilaisin suolaisin täyttein. Kannattaa kokeilla.

5 munaa
5 rkl maitoa

suolaa
tomaattia kuutioina
sipulia
hyvää voimakasta juustoa, esim. parmesania raasteena

Riko munat lasiin ja kaada joukkoon maito. Vatkaa haarukan avulla nesteet hyvin sekaisin. Kuumenna paistinpaanu ja kaada siihen hiukan öljyä. Lisää munakasneste ja anna sen hiukan hyytyä. sitten ripotellaan päälle täytteet ja suola. Paista, kunnes täyte on kiinteää.

Kommentit

Katjuzqa sanoi…
Isäkuukausi on kyllä hyvä keksintö! Itse palasin töihin ja isäkuukauden jatkoksi iskä oli vielä hoitovapaalla kuukauden perään. Tosiaan erityisen tärkeää iskälle ja lapselle! Lapsiperheessä se, että antaa toisen nukkua pitempään, on sellaisenaan jo kiva yllätys, saatika sitten vielä aamiainen sänkyyn! Ihailtavaa energisyyttä!
Kanelibasilika sanoi…
Meillä naispuoleinen Kanelibasilika rakasti pitkään nukkumisia ennen lasta ja siksi osataan arvostaa sitä luksusta, kun joskus saa jatkaa makoilua rauhassa. Ja hyvä aamupala on parasta. Pitäiskin käydä aamiaisella koko perheen voimin joku viikonloppuaamu.