Mokkapalat vol 2.

Mokkapaloja on tehty 80-luvun limudiscot mielessä jo aiemminkin, mutta edellisestä reseptistä jäi vaivaamaan kaakaon vähyys ja ehkä hiukan turha makeus. Myös kuorrutteen levittäminen tuntui vähän vaivaloiselta. Frezza Mocha sen sijaan toimi oikein hyvin. Reseptiin menee 1 pullo kyseistä juomaa. Jos sitä ei satu olemaan, niin käyttäisin maitokahvia. Ei siis muuta, kun uutta yritystä viikonlopun iloksi.

Tarkoituksena oli myös kokeilla mokkapalojen pakastusta kuorrutteineen juhannusta varten. Ihanat appivanhemmat kun lupautuivat jälleen kissanhoivaajiksi ja heille siis tarvittiin kahvin kanssa herkkuja. Osa paloista koristeltiin kookoshippusilla ja osa jätettiin ihan kuorrutuksen varaan. Ja mies oli näistä ihan täpinöissä. Sopivan kuohkeaa ja täytettä oli tarpeeksi. Tämä ohje pistetään mieleen elokuisia 1-vuotissynttäreitä varten. Namsk!

Edit. Pakastus kokeiltu ja kuorrute säilyi hyvänä, kun palat pakasti yhdessä tasossa. Ja mehukkuuskin oli tallella!

Pohja:
150 g voita
1,5 dl sokeria
2 kanamunaa
1,25 dl Frezza Mocha Vaniljaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta

Levite:
75g voita
5 dl tomusokeria
0,75 dl Frezza Mocha vaniljaa
2 rkl kaakaojauhetta

Laita uuni kuumenamaan 200 asteeseen. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon kanamunat ja jatkaa vatkaamista. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää kuiviaaineita sekä Frezza Mochaa vuorotellen taikinaan. Sekoita koko ajan. Levitä taikina uuninpellille. Paista 200 asteessa n. 10 minuuttia.

Tee kuorrute. Laita kaikki aineet kasariin ja lämmitä seosta sekoittaen, kunnes seos kiehuu. Ota pois liedeltä ja laita kattila hetkeksi kylmään veteen. Jatka sekoittamista ja odota, että levite on hiukan sakeutunut. Tämän jälkeen levitä se pohjan päälle. Ota avuksi lasta, jolla voit nostella reunojen yli valuvaa levitettä takaisin pohjan päälle. Levitä halutessasi koristeita mokkapalojen päälle. Anna levitteen jäähtyä ja jähmettyä.

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Hyville näyttää! Mokkapalat on pakastuksen jälkeen jopa vielä parempia kuin alunperin! Ja pieni kohmeisuuskin niissä on vain plussaa!
Kanelibasilika sanoi…
Moi Sara,

Hyvä tietää, että pakastus onnistuu. Ei meinaan ehditä koemaistaa niitä pakastettuja, kun näitä tuoreita jäi vielä syötäväksi. Lähinnä pohdin, että miten kuorrutuksen käy, mutta ilmeisesti sekin kestää sulatuksen hyvin?
Anonyymi sanoi…
Hmm. en ole kyllä varma näiden vähän perinteisemmästä kuorrutuksesta.. Itse olen tehnyt minttusuklaamokkapaloja ja niiden kuorrutuksen sulatus ainakin on oikein hyvä :)
Kanelibasilika sanoi…
Googlailin ja monet väittävät, että kuorrutus ei kärsi pakastamisesta. Katsotaan kuinka käy.