Carbonara katkaravuista

Naispuolinen Kanelibasilika on lopettanut sianlihan syömisen jo jokin aika sitten. Viimeinen naula arkkuun oli raskausajan pahoinvoinnit, jolloin pelkkä kinkun haju ällötti niin, että piti poistua huoneesta. Yksi ruoka, jota jäin hiukan kaipaamaan oli Pasta Carbonara. Mutta sitä herkkuahan voi tehdä myös katkaravuilla höystettynä. Pastaa sai ex-poikaystävä, joka tuli lounaalle moikkaamaan tyttöämme. Se on hauskaa, että tällaisetkin välit voi olla exien kanssa. Tämä ohje on kahdelle.

1 kesäsipuli varsineen
2-3 valkosipulinkynttä
vajaa pussi katkarapuja
1 dl kermaa
1 muna
1½-2 dl raastettua parmesania
chilijauhetta
suolaa
mustapippuria

keitettyä spagettia

Laita pastavesi kiehumaan. Paista silputtu sipuli ja valkosipuli öljyssä pehmeäksi. Nosta pannu pois levyltä. Raasta parmesani.

Laita spagetit kiehumaan. Sekoita kulhossa muna ja kerma sekaisin ja lisää seokseen parmesanraaste. Jätä spagetti mielummin hivenen raaksi kuin liian kypsäksi. Kaada vesi pois spageteista, mutta jätä levy päälle. Siirrä spagetit takaisin kattilaan ja laita kattila kuumalle levylle. Lisää spagetin joukkoon sipulit ja katkaravut. Sekoita ja lisää muna-kerma-juusto seos. Sekoita koko ajan hyvin. Kun kastike on hyytynyt, on ruoka valmista.

Kommentit

Suketus sanoi…
Vesi herahtaa kielelle! Pakko kokeilla tässä joku päivä tätä reseptiä! :)
Kanelibasilika sanoi…
Kiitos kommentista. Tää oli hyvää, vaikkei kaikkein kevyimmästä päästä. Ja tosi nopee tehdä.

On aina kiva tietää ketkä eksyvät blogiimme. Pitääkin perehtyä sinun blogiisi.